Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yunanistan Olimpiyat Stadının Çeliği Hatay’dan

2004 yılında Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan Yunanistan’ın olimpiyat statlarında Türk çeliği kullanılacak. Hatay İskenderun Organiz

Zaman



b>2004 yılında Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan Yunanistan’ın olimpiyat statlarında Türk çeliği kullanılacak. Hatay İskenderun Organize Sanayii’nde faaliyet gösteren Noksel firması, olimpiyatlara hazırlanan Yunanistan’a demir boru ihraç ediyor.

Yunanistan’ın çeşitli şehirlerinde yaptırılan stadyum ve spor tesisleri için ihtiyaç olan demir borular Noksel firması tarafından karşılanıyor. Türkiye’nin demir-çelik sektöründe söz sahibi olan İskenderun, Demir-Çelik ve boru sanayiinde de dünyaya açılıyor. Türk çelikleri olimpiyat statlarının ana omurgasını oluşturan çelik aksamları ve direklerinde kullanılacak. Şimdiye kadar bin 100 tona tekabül eden 600 çelik kazık ihraç edilmiş. Noksel Boru Fabrikası Müdürü Sedat Uysal, Türk ekonomisine katkı sağlayabilmek için çaba sarf ettiklerini belirterek, “İskenderun’da bir ilki gerçekleştirdik. Şu ana kadar dünyanın değişik ülkeleri S. Arabistan, Malezya, Uganda, Ürdün, İspanya’ya çeşitli çap ve ebatlarda boru gönderdik. En son olarak bir Türk firması aracılığı ile Yunanistan’ın Volos Limanı’na bin ton 600’lük kazık boru ihraç ettik.” dedi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin de Organize Sanayi Bölgesi’nde özellikle profil ve çelik sektörünün önemli yer tuttuğunu belirtti. Şahin, “İskenderun’dan dünyanın dört bir tarafında çeşitli çaplarda demir ihracatı yapılmaktadır.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yunanistan-olimpiyat-stadinin-celigi-hataydan_6765.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!