Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

“Zaman Zaman Yapılan Keyfi, Gösteriler Yatırımcıyı Doğalgaz Santrallerine Yöneltiyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı çevre örgütlerinin yenilenebilir enerji kaynakları yatırımlarına tepkileri nedeniyle yatırımcıların doğalgaz çevrim santralleri yatırımlarına yöneldiğini belirterek, ''Bunu kaynak çeşitliliği açısından bir tehdit görüyorum. Zaman zaman yapılan keyfi gösterilerin yatırımcıyı doğalgaz santrallerine

yapi.com.tr / AA
“Zaman Zaman Yapılan Keyfi, Gösteriler Yatırımcıyı Doğalgaz Santrallerine Yöneltiyor”

br />
Yatırımcının doğalgaz çevrim santrali tercihi

Bir gazetecinin ''Son 2 ayda doğalgaz çevrim santrali yatırımlarına yoğun bir ilgi olduğunu gözlemliyoruz, bunu kaynak çeşitliliği açısından bir tehdit olarak görüyor musunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine Taner Yıldız, ''Kaynak çeşitliliği açısından bir tehdit görüyorum. Ama bunun müsebbibi olarak kamudan daha ziyade, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına olan tepkiyi temel gerekçe olarak görüyorum. Bunu da kamuoyuna büyük bir hassasiyetle sunuyorum'' dedi.

''Zaman zaman yapılan keyfi gösterilerin yatırımcıyı doğalgaz santrallerine yönelttiğini ben canım sıkılarak izliyorum'' diyen Enerji Bakanı şöyle konuştu:

''Çevreye zarar verdiği gerekçesiyle su projelerinin, kuşlar gerekçesiyle rüzgar santrali projelerinin, engellenmesinin sonucunun doğalgaz santrallerine dönüş olduğunu, bunun da büyük oranda bir tehdit oluşturacağını ben de söylüyorum. Mesajım o arkadaşlarıdır. Mesajım özellikle kendinde her zaman o sorumluluğu hissetmeyen ve zaman zaman demeç veren bazı kuruluşlara olduğunu söyleyebilirim. Her zaman söylüyorum bu tür konuşmaların, bu tür demeçlerin, kendilerine yol, su, köprü olarak değil, doğalgaz santrali olarak döneceğini söylemiştim. Onlar da ibretle bu süreci izlesinler''.

Bir basın mensubunun son 3 ayda doğalgaz bazlı yapılan santral başvurularının toplamının 8 bin 500 Megavata (MW) ulaştığını söylemesi üzerine Bakan Yıldız, özel sektörün problemli gördüğü bir işte yer almadığını ve daha problemsiz projelere yöneldiğini söyledi.

Doğalgaz santrali başvurusu konusunda resmi rakamın 8 bin 500 MW olduğunu, fakat kendisine bir bu kadar da ''doğalgaz santrali yapalım'' diyen özel sektör geldiğini söyleyen Yıldız, özel sektörün ''başımız ağrımasın, 10 dönüm yerle doğalgaz santrali yapalım, gazı ithal alalım, güzelce enerji üretelim'' dediğini kaydetti.

Bazı müteahhitlerin zaman zaman çevreye, kültür varlıklarına ve ormana hoyratça davranışlar gösterdiğini, kendilerinin bunlara da karşı olduklarını vurgulayan Yıldız, ''Bunları törpüleyerek, ama ana hedefimizden yani yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızdan vazgeçmeyerek enerji politikalarımızı sürdürmemiz lazım. Su santrallerine, rüzgar santrallerine, jeotermallara ne kadar karşı çıkarsak doğalgaz santrallerinin miktarı o kadar artacaktır. Ben bundan memnun kalmam'' dedi.

Elektrik dağıtım özelleştirmeleri

Konuyla ilgili bir soru üzerine yarın Akdeniz, Toroslar ve İstanbul Anadolu yakasının elektrik dağıtım özelleştirmeleri ihalelerinin yapılacağını hatırlatan Yıldız, bu özelleştirmelerle beraber bu yılki özelleştirme hedefinin de tamamlanmış olacağını söyledi.

Elektrik dağıtım hizmetlerinin özelleştirmesiyle alakalı ihalelerin son derece şeffaf bir ortamda gerçekleştiğini ve bu konuda kimsenin yorum yapamadığı bir ortama girildiğini söyleyen Yıldız, bu konuda gösterdiği performanstan dolayı Maliye Bakanı ile Özelleştirme İdaresi Başkanına ve çalışanlarına teşekkür ettiğini de bildirdi.

Yarın gerçekleştirilecek özelleştirme ihalelerinin ardından Türkiye'de elektrik dağıtım hizmetlerinin tamamının özelleşmiş olacağını vurgulayan Yıldız, bunun rekabetçi, kayıp-kaçak oranlarının azaldığı ve dahi iyi hizmet verildiği bir ortamı getireceğini kaydetti.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: kurum enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/zaman-zaman-yapilan-keyfi-gosteriler-yatirimciyi-dogalgaz-santrallerine-yoneltiyor_84213.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!