Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zemzem Kule Kapış Kapış

Dünyanın dört bir yanından hac için yüz binlerce Müslüman kutsal topraklara gitmeye devam ederken, Mekke'de Ecyad Kalesi'nin yerine yapılacak ve yedi gökdelenden oluşacak Ehli Beyt Kuleleri'nden Zemzem Kulesi'nin inşaatının bir bölümü tamamlanarak hizmete açıldı. Kule, Zemzem suyunun kaynağına 120 metre kadar uzakta.

Radikal Gazetesi



br/> Dünyanın dört bir yanından hac için yüz binlerce Müslüman kutsal topraklara gitmeye devam ederken, Mekke'de Ecyad Kalesi'nin yerine yapılacak ve yedi gökdelenden oluşacak Ehli Beyt Kuleleri'nden Zemzem Kulesi'nin inşaatının bir bölümü tamamlanarak hizmete açıldı. Devremülk olarak satışı yapılan Zemzem Kulesi'ndeki kral dairesinin yıllık kira bedeli 160 bin dolar (yaklaşık 230 bin YTL).
Zemzem suyu kaynağına 120 metrelik bir mesafede bulunan ve Fransız Accor Grubu'nca işletilen Zemzem Kulesi'ndeki daireler devremülk olarak 24 yıllığına kiralanıyor. Devremülk sahibi bir kez hac için ve her yıl bir hafta umre için daireyi kullanabiliyor.
Bir katta 45 dairenin bulunduğu kulede normal, stüdyo ve kral daireleri yer alıyor. Standart odaların devremülk fiyatı yıllık 7 bin 500 dolar (yaklaşık 11 bin YTL). Bu yılın eylül ayına kadar 700 Türk'ün devremülk aldığı bilgisi verilen Zemzem Kulesi'nin 13 katı hizmete açıldı. Tamamlandığında toplam 1302 daire olacak.
Her katta 45 dairenin bulunduğu kulede misafirlerin kullanımı için 36 asansör yer alıyor. Dört kattan oluşan alışveriş bölümündeyse 76 restoran var. Komplekste 4 bin 668 daire yer alacak ve mescitte 5 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zemzem-kule-kapis-kapis_50425.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!