Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zeugma Mozaikleri için Müze Modeli Arayışı

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Zeugma Mozaikleri’nin sergilenmesi için, dünyanın en ünlü mozaik müzesi olan Tunus’taki Bardo Müzesi’nde inc

NTV-MSNBC
Zeugma Mozaikleri için Müze Modeli Arayışı

aziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Zeugma Mozaikleri’nin sergilenmesi için, dünyanın en ünlü mozaik müzesi olan Tunus’taki Bardo Müzesi’nde incelemelerde bulunduklarını kaydetti.

Vali Lütfullah Bilgin, yaptıkları incelemelerden de yararlanarak, Gaziantep’i gelecek turizm sezonunda Zeugma Mozaikleri’nin sergilendiği bir müzeye kavuşturacaklarını belirtti.

Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu ile birlikte Gaziantep Arkeoloji Müzesi’ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Zeugma Mozaikleri’nin en iyi biçimde değerlendirilmesi için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yapımına 1993 yılında başlanan ve halen bitmeyen Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin ek bina inşaatının İl Özel İdare Müdürlüğü’nün tahsis ettiği 1.4 trilyon lira ödenekle 4 ayda tamamlanacağını kaydeden Bilgin, Zeugma Mozaikleri’nin modern bir müze kuruluncaya kadar bu binada sergileneceğini ifade etti.


BARDO’DA İĞNE ATSAN YERE DÜŞMEZ
Vali Bilgin, Gaziantep’in modern bir mozaik müzesine gereksinimi olduğuna, bu ihtiyacı karşılamaya yönelik çalışmaların sürdüğüne dikkati çekerek, sözlerini sürdürdü, “SANKO Holding’in sponsorluğunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile dünyanın en ünlü mozaik müzesi olan Tunus’taki Bardo Müzesi’nde incelemelerde bulunduk. Bardo Müzesi’nin önünde aynı anda 30 otobüsün olduğunu ve müzenin içerisinin, yürümekte güçlük çekilecek derecede kalabalık olması bizi şaşırttı. Gezi ve inceleme sonrasında bu müzenin daha güzelini ve daha büyüğünü Gaziantep’te yapabiliriz diye düşünüyoruz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Gaziantep için modern bir mozaik müzesi kurulduğunda mevcut müzede etnografik, ek binada arkeolojik eserlerin, yeni inşa edilecek müzede ise yalnızca Zeugma mozaiklerinin sergileneceğini vurgulayan Vali Bilgin, çalışmaların tamamlanması halinde Gaziantep’in bir müze kompleksine kavuşacağını ve turizmden hak ettiği payı alacağını belirtti.

ZEUGMA MOZAİKLERİ BARDO’DAN KALİTELİ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu da açıklamalarında, Zeugma Mozaikleri’nin Bardo Müzesi’nde sergilenen mozaiklerden çok daha kaliteli olduğunu, bu mozaiklerin sergileneceği bir müze inşa edilmesi çalışmasına destek vereceklerini ifade etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zeugma-mozaikleri-icin-muze-modeli-arayisi_15046.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!