Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zeugma Müzeye Kavuşacak

Gaziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Gaziantep'i gelecek turizm sezonunda Zeugma mozaiklerinin sergilendiği bir müzeye kavuşturacaklarını söyledi. Va

Türkiye Gazetesi



aziantep Valisi Lütfullah Bilgin, Gaziantep'i gelecek turizm sezonunda Zeugma mozaiklerinin sergilendiği bir müzeye kavuşturacaklarını söyledi.

Vali Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Adil Konukoğlu ile birlikte Gaziantep Arkeoloji Müzesi'ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Zeugma mozaiklerinin en iyi biçimde değerlendirilmesi için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yapımına 1993 yılında başlanan ve halen bitmeyen Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nin ek bina inşaatının İl Özel İdare Müdürlüğü'nün tahsis ettiği 1.4 trilyon lira ödenekle 4 ayda tamamlanacağını kaydeden Bilgin, Zeugma mozaiklerinin modern bir müze kuruluncaya kadar bu binada sergileneceğini ifade etti. Bilgin, Gaziantep'in modern bir mozaik müzesine ihtiyaç duyduğunu ve bu ihtiyacı karşılamaya yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Gaziantep için modern bir mozaik müzesi kurulduğunda mevcut müzede etnografik, ek binada arkeolojik eserlerin, yeni inşa edilecek müzede ise yalnızca Zeugma mozaiklerinin sergileneceğini vurgulayan Vali Bilgin, çalışmaların tamamlanması halinde Gaziantep'in bir müze kompleksine kavuşacağını ve turizmden hak ettiği payı alacağını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zeugma-muzeye-kavusacak_15201.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!