Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ziraat Bankası'na Ümraniye Yolu Göründü

Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, bankayı taşımak istedikleri İstanbul Büyükdere Caddesi'nde yer bulamadıklarını söyledi. Çağlar, Ümraniye Ataşehir'e yerleşmeyi planlıyor.

Radikal Gazetesi



iraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, bankayı İstanbul'da finans merkezi olarak bilinen Avrupa yakasındaki Maslak Büyükdere Caddesi'ne taşımak istediklerini, ancak şu anda caddede adım atacak yer kalmadığını söyledi.

Çağlar, imar durumu netleşmemiş olmakla beraber, TOKİ'nin Ümraniye Ataşehir'deki arazisine yerleşme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Çağlar, Active Academy tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Finans Zirvesi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ziraat Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına ilişkin sorular üzerine Çağlar, mevcut durumda Maslak'ta yer bulunmadığı için, TOKİ'nin Ataşehir arazisi üzerine yoğunlaştıklarını ifade etti. Çağlar, Ataşehir'in de olmaması halinde, başka seçeneklerin değerlendirileceğini belirtti.

'Trafik problemi var'
Taşınma maliyetleri hakkında da bilgi veren Çağlar, bu konuda bütçe açısından herhangi bir sıkıntı bulunmadığını, ancak taşınılacak yerin Ataşehir ya da Maslak olması halinde maliyetlerin değişeceğini kaydetti.

Taşınma maliyetiyle ilgili bir gazetecinin, 'İş Bankası 500 milyon dolara taşındı. O rakamın üstünde mi olur' sorusuna Çağlar, "Bu rakamın çok daha altında gerçekleşir diye düşünüyoruz. En temel plan, arazi maliyetinde ortaya çıkıyor" yanıtını verdi.

Çağlar, İstanbul'daki önemli finans kurumlarının Maslak Büyükdere Caddesi'nde bulunduğunu, ancak şu anda caddede adım atacak yer kalmadığını ve trafik problemi yaşandığını dile getirdi. Bu nedenle, alternatif bir finansal cazibe merkezi arayışı içinde olduklarına işaret eden Çağlar, şunları söyledi: "Anadolu yakasında yer söz konusu. Ancak imar durumu vs. şu anda daha bilmiyoruz. İmarla ilgili problem çıkacak mı, yüksekliği ne olacak? Ancak şu anda orası olacak gibi görünüyor şu aşamada. Eğer olursa, TOKİ'den satın alacağız. TOKİ, imarıyla ilgili uğraşıyor. Onlar sonuç alır almaz, biz oturacağız, ekspertizler yapacağız, kaç paradır, nedir diye..."

Kendi arazisini satmıştı
Ziraat Bankası Levent'te Yapı Kredi ve İş Bankası'nın kulelerinin karşısındaki 6 bin 721 metrekare alanlı arsayı 40 milyon YTL'ye satmıştı. Selim Dalaman ve Şefik Birkiye'nin sahibi olduğu AAU Mimarlık, Ziraat Bankası yönetimiyle el sıkışmıştı. Daha önce arazinin bankanın genel müdürlük binası için uygun olmadığı belirtilmişti.
Çağlar, bankanın mali sonuçlarına ilişkin bir soru üzerine, geçen yıl 2.1 milyar YTL ile tarihi bir kâr rakamına ulaştıklarını, 2007 sonunda ise 2.3 milyar YTL'nin üzerinde bir kâra ulaşacaklarını kaydetti. Hiçbir zaman hacimsel büyüklükle yarış içinde olmadıklarını vurgulayan Çağlar, "Biz kârlılık, verimlilik ve müşteri memnuniyetinde iyi olmaya çalışıyoruz. Banka geçmişte, özellikle 2001 krizi sonrasında büyük sıkıntılar yaşamış. 46 bin olan personel sayısı 22-23 bin kişiye kadar gerilemiş. Şimdi onları atlattıktan sonraki süreçte kârlılığa, verimliliğe ve müşteri memnuniyetine odaklanıyoruz" dedi.

'2 bin kişiyi işe alacağız'
Gazetecilerin soruları üzerine bankaya eleman alımlarına ilişkin düzenlemelere de değinen Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Ziraat'a eleman alımına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının Danıştay tarafından iptal edildiğini hatırlatarak, "1.5 yıl hiç eleman alamadık. 22 bin kişiden 20 bin kişiye indik. 2 bin kişi emekli oldu. Seçim öncesinde bir kanun çıkardık, artık normal eleman alınabiliyor" dedi. Geçen hafta 850 kişinin Ziraat Bankası'nda işe başladığını söyleyen Çağlar "2008 yılı içinde planladığımız rakama göre, 2 bin kişi almamız gerekiyor. Bizde her yıl bin 100 kişi ortalama emekli oluyor" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ziraat-bankasina-umraniye-yolu-gorundu_57839.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!