Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Avrupalı Olmak Nedir" Tasarım Yarışması

Türk gençlerinin Avrupalı olma vizyonunu teşvik etmek amacıyla, İngiltere Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen yarışma 15-21 yaş arasında, özellikle Güzel Sanatlar okuyan ve okumayı düşünen öğrenciler için.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

"Avrupalı Olmak Nedir" Tasarım Yarışması "Avrupalı Olmak Nedir" Tasarım Yarışması
SON BAŞVURU TARİHİ 7 Mart 2008
SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ 15 Mart 2008
+ Ajandama Ekle

ürk gençlerinin Avrupalı olma vizyonunu teşvik etmek amacıyla, İngiltere Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen yarışma 15-21 yaş arasında, özellikle Güzel Sanatlar okuyan ve okumayı düşünen öğrenciler içindir.

Yarışmanın sonlandırılması 31 Mart – 3 Nisan 2008 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan ve finansal olarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Türkiye’nin AB’ye Katılım Süreci” başlıklı Wilton Park Konferansı’na rastlayacaktır.

Adaylar A1 veya A2 boyutunda Avrupalı olmak teması üzerine bir poster hazırlamalıdır. Poster herhangi bir araç ile yapılabilir. 7 Mart 2008 tarihine kadar İngiltere Istanbul Başkonsolosluğu’na başvurulmalıdır.

İngiliz ve Türk sanatçı ve eleştirmenlerden oluşan bir panel yarışmada jüri görevi yapacaktır. Büyükelçi Nick Baird, David Elliott ve Mark Aerial Waller panelde yer alacaktır.

Ödül, modern sanat kültürüne ve Avrupa’daki bağlarına odaklanan, Avrupa’nın 2008 kültür başkenti olan Liverpool’a da bir ziyaret içeren İngiltere gezisi olacaktır.

Finansal destek Londra’daki Dışişleri Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır.


Yarışma kuralları


Yarışma, 15-21 yaş arasındaki tüm Türk vatandaşlarına açıktır. Adaylar yarışmaya katılırken yaşlarını gösteren bir belge göstermelidir.

Eserler A1 veya A2 boyutunda olmalıdır ve herhangi bir araç ile sunulabilir.

Yarışmaya en fazla 1 poster ile katılınabilir. Posterin arka tarafına adayın ismi, doğum tarihi ve adresi yazılmalıdır.

Eserler ‘Avrupa Dizayn Yarismasi’ şeklinde isimlendirilmeli ve 7 Mart 2008 tarihine kadar İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu’na gönderilmelidir. İngiltere Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu kişisel eserlerin kaybı veya zararı durumunda sorumluluk kabul etmez.

Posterler, adaylar kendileri ulaşım masraflarını karşılamadığı sürece geri gönderilmeyecektir. Posterin yarışmaya katılması, telif ve çoğaltma haklarının yarışmayı düzenleyenlere geçmesi anlamına gelecektir.

İngiliz ve Türk sanatçı ve eleştirmenlerden oluşan bir panel yarışmada jüri görevi yapacaktır.

Panel tarafından seçilen posterler 30 Mart- 5 Nisan 2008 tarihleri arasında İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu’nda sergilenecektir. Daha sonra diğer yerlerde de sergilenebilecektir. Promosyon amaçlı olarak posterler çoğaltılabilecektir.

Panel ayrıca Avrupa’nın 2008 kültür başkenti olan Liverpool’a da bir ziyaret içeren İngiltere gezisini kazanacak olan birinciyi seçecektir.

Yarışma sonuçları 15 Mart 2008 tarihinden itibaren www.britaininturkey.com adresindeki web sayfasında duyurulacaktır. Posterleri seçilen ve ödül kazanan adaylar ayrıca bireysel olarak bilgilendirilecektir.

Posterleri konferansta sergilenmek üzere seçilen adaylar sergiye davet edilecek ve resmi bir sertifika alacaktır. Sergilenmek üzere seçilen posterlerin bir listesi İngiltere Büyükelçilği ve Başkonsolosluğu’ndan temin edilebilecektir.

Daha fazla bilgi için :


Claire Phillpotts,
İkinci Katıp Ekonomi/Politika,
İngiltere Büyükelçiliği,
Şehit Ersan Caddesi 46/A,
ANKARA

00 90 312 455 3244
claire.phillpotts@fco.gov.uk

Poster göndermek için:

John Riley
İkinci Katıp Basin/Politika
İngiltere Başkonsolosluğu
Meşrutiyet Caddesi
Tepebaşı
İSTANBUL

0212 334 6435
john.riley@fco.gov.uk


Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/avrupali-olmak-nedir-tasarim-yarismasi_59001.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!