Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avrupa'nın 'En İyi' Binası Berlin'de!

Avrupa'nın 'en iyi' binası Berlin'de!

Sabah EMLAK
Avrupa'nın 'En İyi' Binası Berlin'de! Berlin'deki Hollanda Elçilik Binası.

ki yılda bir düzenlenen AB destekli "Mies van der Rohe Mimarlık Ödülü" sahibini buldu. 242 projenin yarıştığı etkinlikte, birincilik Berlin'de bulunan Hollanda Elçiliği binasının oldu.

Avrupa'nın en prestijli mimarlık ödüllerinden olan "Mies van der Rohe, Avrupa'nın En İyi Binası Ödülü"nü Berlin'de bulunan Hollanda elçilik binasının mimarları Rem Kolhaas ve Ellen van Loon kazandı. Avrupa Birliği'nin desteklediği yarışma, her iki yılda bir düzenleniyor ve Avrupa kıtasında dikkate değer yapı tasarımcılarına çeşitli ödüller veriliyor. Bu yıl birinciliği kazanan mimarlar Rem Kolhaas ve Ellen van Loon'a 50 bin Euro'luk para ödülünün yanı sıra ünlü heykeltıraş Xavier Corbero'nun tasarladığı bir de heykelcik hediye edildi.

Bu yıl düzenlenen Mies van der Rohe yarışması için mimarlar ve tasarımları kıyasıya bir yarışa girdi. Prestijli yarışma için toplam 242 proje seçildi. Seçme işlemi ise başta 'Architects Council of Europe' olmak üzere sektörün önde gelen uzman ve uzman kuruluşları tarafından yapılıyor.

32 yapı finale kaldı
İlk eleme sonucunda seçilen 242 projeden yalnızca 32'sinin finale katılmasına karar verildi. Finalist yapılar arasında spor salonlarından üniversiteye, kamu binalarından kiliseye kadar çok amaçlı projeler bulunuyor. Yarışmada ilgi çeken diğer tasarımlar arasında ise, Braga Stadyumu (Portekiz), Selfridges alışveriş merkez (İngiltere), Swiss Re binası (İngiltere) ve kütüphane üzerine inşa edilmiş olan basketbol sahası projesi (Hollanda) bulunuyor.

Önce ders sonra basket
Yarışmada jüri özel ödülünü alan "BasketBar" projesi Hollanda'nın Urtecht kentinde bulunuyor. NL Architects şirketi tarafından tasarlanan prjede, üniversite kütüphanesinin üzerine inşa edilen basketbol sahasının en önemli özelliği, alan tasarrufu sağlaması. Böylece, üniversite öğrencileri dersten çıktıktan sonra hiç vakit kaybetmeden basketbol oyanayabilecekleri alana ulaşabiliyorlar.



10 bin ton çelikle örüldü
Swiss Re Kulesi olarak bilinen bina Londra'da bulunuyor. Cam yüzeyi ve farklı tasarımıyla tüm dikkatleri üzerine çeken binanın inşasına 2001 yılında başlandı. 10 bin ton çeliğin kullanıldığı bina, 2004 yılında kullanıma açıldı. Yüksekliği 180 metre olan bina, Londra'nın yeni nesil sembollerinin başında geliyor.






Uzay üssünde alışveriş keyfi
İngiltere'nin Birmingham kentinde bulunan Selfridges & Co. alışveriş merkezi görenleri şaşkına çeviriyor. Bunun nedeni ise, dış yüzeyi çok sayıda yarım küre şeklinde fiber malzemeyle kaplı olan binanın renginin kişinin isteğine göre değişebiliyor olması.



http://www.yapi.com.tr/yarismalar/avrupanin-en-iyi-binasi-berlinde_45660.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!