Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İtalya'da Üniversite Bursu Ödüllü Tasarım Yarışması

Toplum ve problemleri üzerine çevresel projelerden küresel ısınmaya ve AIDS, uyuşturucu, açlık ve fakirlik gibi problemlere yeni bakış açıları getiren tasarım projelerine destek veren Istituto Europeo di Design lise mezunu ve lise son sınıf öğrencilerine İtalya'da üniversite programlarına burs ödüllü tasarım yarışması düzenliyor.

yapi.com.tr
1

Yarışma Duyuruları

İtalya'da Üniversite Bursu Ödüllü Tasarım Yarışması İtalya'da Üniversite Bursu Ödüllü Tasarım Yarışması
SON BAŞVURU TARİHİ 15 Mart 2007
+ Ajandama Ekle

osyal konulara önem veren bir kurum olan Istituto Europeo di Design lise son sınıf öğrencileri ve lise mezunları için İtalya'da üniversite bursu ödüllü bir tasarım yarışması düzenliyor.

IED; toplum ve problemleri üzerine çevresel projelerden küresel ısınmaya ve AIDS,
uyuşturucu, açlık ve fakirlik gibi problemlere yeni bakış açıları getiren
tasarım projelerine destek veriyor. Katılımcılardan belirtilen sosyal
olaylardan biri için yenilikçi bir fikir geliştirmeleri isteniyor.

Istituto Europeo di Design üniversite programlarına burs ödüllü tasarım
yarışması başvurularını IED Türkiye temsilcisi Firenze Yurtdışı Eğitim
aracılığı ile yapılabiliyor.

Lise mezunları ile lise son sınıf öğrencilerinin İtalya'da burslu üniversite eğitimi ödülünü kazanabileceği yarışmanın son başvuru tarihi 15 Mart.


Yarışma Konuları:


Tasarım

1)Yaşlılar için cep telefonu tasarımı (Endüstriyel Tasarım) : Bu proje yaşlılara iyi bir arkadaş olacak onların tarafından kolaylıkla kullanılacak bir cep telefonu tasarlamayı amaçlamaktadır.

2)Gençler için sosyal aktivite merkezi ( Interior Design) : Bu projenin konusu gençler için bir araya gelip spor yapabilecekleri, motorsikletlerini tamir edebilecekleri, duvarları boyayabilecekleri, müzik yapabilecekleri yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak bir alan yaratmaktır.


Görsel Tasarım


1)Cinsiyet Eşitliği
: Bu projenin amacı kadın ve erkeğin rollerinin açıklanmasına bağlı ayrımcılığı ve şiddeti sona erdirmek ve klişeleşmiş bu rollerin tarihsel ve sosyal nedenlerini öğrenmektir.

2)Uyuşturucu Bağımlılığı: Bu projenin amacı uyuşturucuya karşı onun denenmesinin yanlışı ve korkutucu sonuçları hakkında bir kampanya yürütmektir.

Moda Tasarım


1)Günümüzün Yaşam Tarzı:
Bu proje şehrinizdeki yerel görünüşü ve onun hakkında bilgi verilmesi, metropolitan ruhunun - kültürel ve dini fenomenlerle gençlerin sorunlarından kaynaklanan durumlarla - gençliğin kendi stilini yaratmasına, kültür iletişimini sağlamalarına yani stilin yeni biçimlerine kimlik vermelerine etkilerini içermektedir.

2)Sanayileşmenin Geliştirilmesi: Kendi doğal ve tarımsal kaynaklarını kullanacak araç gereçleri bulunmayan bir çok az gelişmiş ülke vardır. Bu projenin amacı az gelişmiş ülkelerin endüstrileşmiş pazarlarla ticari rekabate girmesi için ürünlerini geliştirmelerine yardım edici yaratıcı fikirler yaratmayı içerir.

İletişim

1)Yoksulluk: Bu projenin amacı etkili bir kampanya ile yoksulluğa dikkat çekmek ve gerekli kaynakları olmayanları tüm dünyaya karşı temsil etmektir.

2)Çevre Problemleri:
Çevreyi korumak hepimizin sorumluluğudur. Su, ormanlar, okyanuslar gibi doğal değerleri korumak hepimizin görevidir. Bu projenin amacı insanın daha iyi bir dünyada yaşamasını amaçlayan ve doğayı koruyan bilinçli projeler üretmektir.


Ayrıntılı Bilgi İçin: Firenze Yurtdışı Eğitim
Adres: Bağdat Cad.374/5 Şaşkınbakkal İstanbul
Tel:216 3022455
Faks:216 3025448

http://www.firenze.com.tr

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/italyada-universite-bursu-odullu-tasarim-yarismasi_51376.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • bu konularla ilgili bizim de projelerimiz var, hatta italyada bir çevre dergisinin ilgilendiği projeyi bu yarışmaya dahil edebiliriz, ayrıntılı bilgi alamıyoruz yardımcı olursanız seviniriz YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!