Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Yerel Koruma Ödülleri 2004

İzmir’de ‘Yerel Koruma Ödülleri’

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek ‘Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri’ Yarışması’nın jürisi, 10 Eylül’de toplanıy

NTV-MSNBC
İzmir’de ‘Yerel Koruma Ödülleri’

b>İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek ‘Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri’ Yarışması’nın jürisi, 10 Eylül’de toplanıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yarışma ile bu alanda duyarlı İzmirlilerin ödüllendirildiği bildirildi.

‘Kentli İzmirli’, ‘Basit Onarım’, ‘Esaslı Onarım’, ‘Emek Ödülü’ ve ‘Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Koruma Katkı Ödülü’nün verileceği yarışmanın sonuçları 17 Eylül’de açıklanacak; kazananlar ödüllerini 25 Eylül’de düzenlenecek tören ile alacak.

Başvuruları 31 Mayıs 2004’te başlayan ve 27 Ağustos’ta sona eren yarışmaya “tarihi mirasa sahip çıkan, koruyarak yaşatan, bu alanda emeği bulunan İzmirliler katıldı.

Yarışmanın Seçici Kurulu’nda DEÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Emel Göksu, EÜ öğretim üyesi Prof. Dr. İnci Kuyulu, ODTÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Gül Asatekin, YTE öğretim üyesi Doç. Dr. Başak İpekoğlu, DEÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy, Mimar Salih Zeki Pekin ve Şehir Plancısı Sena Erkan Yamaç yer aldı.

Kentte tarihi ve mimari özelliği olan çok sayıda doku ve yapının olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Bu değerleri, kente ve kentliye kazandırmak için çalışıyoruz. Bakımlı Cepheler Projesi ile çok sayıda tarihi yapı da onarımdan geçiriliyor” diye konuştular.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/izmirde-yerel-koruma-odulleri_17695.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!