Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması '22 Tarih Güncelleme

TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından düzenlenen "Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması '22"de projelerin son teslim tarihi 19 Eylül 2022'ye ertelendi.

yapi.com.tr

GÜNCELLENDİ!

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması '22 Tarih Güncelleme Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması '22 Tarih Güncelleme
TESLİM TARİHİ 19 Eylül 2022
DÜZENLEYEN

TMMOB Şehir Plancıları Odası

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
WEB ADRESİ

www.spo.org.tr

E-POSTA

spoyarisma@spo.org.tr

İLETİŞİM: Atatürk Bulvarı Bulvar Apt. 219/7 Çankaya / ANKARA T. (0312) 417 87 70 F. (0312) 417 90 55
+ Ajandama Ekle

YARIŞMANIN TANIMI

Öğrencileri Bitirme Projesi Yarışması 2022, 10 Şubat 2004 tarihinde imzalanan “Türkiye Planlama Okulları Birliği” (TUPOB) İşbirliği Ön Protokolünde de belirtildiği üzere, TMMOB Şehir Plancıları Odası ile planlama okulları arasında koordinasyonu, işbirliğini ve sürekli bilgi akışını sağlama ilkesi doğrultusunda planlanmıştır.

Yarışma Türkiye‘de yer alan Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri’nde; diploma projesi, bitirme projesi, bitirme tezi veya bitirmeye esas proje, rapor çalışmaları hazırlayan lisans öğrencileri arasında düzenlenen bir yarışmadır.

YARIŞMANIN AMACI VE KONUSU

Yarışmanın amacı, yakın gelecekte planlama mesleği uygulayıcıları olacak Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerinin meslek odası çatısı altında yarışma tecrübesini yaşama fırsatı yakalamalarını sağlamak, meslek odası ile şehir ve bölge plancısı adaylar arasındaki bağı daha da güçlendirmektir. Ayrıca planlama disiplini ile ilgili birimlerin; dinamik, girişimci, çözüm üretme konusunda yaratıcı, eleştirel düşünceye açık şehir ve bölge plancısı adaylarını keşfetmesine olanak sağlamayı hedeflemektedir.

Yarışma, ülkemizde yer alan üniversitelerin Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri’nde verilen eğitim sistemlerinin karşılaştırılmasına, çıkarımlar yapılmasına olanak sağlamak, yarışmaya geleneksel bir kimlik kazandırarak, planlama mesleğinin topluma anlatılması ve tanıtılmasında da önemli bir uygulamadır. Yarışmanın konusu; yarışmanın yapıldığı yıl, Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri’nin diploma projesi, bitirme projesi, bitirmeye esas proje (son sınıf yapılan atölye çalışması) ile çalışma konu ve ölçeklerini kapsayacak olan rapor çalışmalarıdır. Yarışma konuları her yıl Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri’nin diploma konusu paralelinde değişebilmektedir.

YARIŞMANIN TÜRÜ VE ŞEKLİ

Yarışma, Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri’nde; diploma projesi, bitirme projesi veya bitirmeye esas proje (son sınıf yapılan atölye çalışması) ve rapor çalışmaları hazırlayan öğrencilere açık, serbest, ulusal ve tek kademeli fikir yarışmasıdır.

YARIŞMA DOKÜMANLARININ TEMİNİ

Yarışma dokümanı TMMOB Şehir Plancıları Odası web sitesinden ücretsiz olarak temin edinilebilir.

JÜRİ ÜYELERİ VE RAPORTÖRLER

Asli Jüri Üyeleri: Prof. Dr. Ebru Firidin Özgür, Prof. Dr. Necibe Aydan Sat, Doç. Dr. Dalya Hazar Kalonya, Doç. Dr. Tuba İnal Çekiç, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Burak Büyükcivelek, Dr. Öğr. Üyesi Beyza Karadeniz, Dr. Öğr. Üyesi Sema Doğan

Yedek Jüri Üyeleri: Doç. Dr. Ezgi Orhan, Zafer Mutluer

Raportörler: Ayşecan Akşit, Deniz Alaydın

YARIŞMA ÖDÜLLERİ

Birinciye; 1.500 TL değerinde Hediye Çeki + Ücretsiz Eğitim/Kitap Seti
İkinciye
; 1.000 TL değerinde Hediye Çeki + Ücretsiz Eğitim/Kitap Seti
Üçüncüye
; 750 TL değerinde Hediye Çeki + Ücretsiz Eğitim/Kitap Seti

3 Adet Mansiyon: Ücretsiz Eğitim/Kitap seti

** Jürinin, başvuran projeler arasından birine ya da birkaçına ödül verme zorunluluğu bulunmamaktadır. Jüri eşdeğer ödül verme hakkına sahiptir.

Ödüller yarışma sonuçlarının ilanı sonrasında; yarışma süresi ve takviminde belirtilen kolokyum tarihinde yarışmacılara sunulur.

*Ödül alan yarışmacılar Ücretsiz eğitim veya Oda yayınlarından oluşan kitap setini tercih edebilirler. *Ücretsiz eğitim ödülü, TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından düzenlenen Sertifikalı Bilgisayar Destekli Çizim Programı Eğitimlerini kapsar. Ödül almaya hak kazanan yarışmacı, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 2 yıl içerisinde seçeceği herhangi bir bilgisayar destekli çizim programı eğitimine ücretsiz katılabilir.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma, şartname ve diğer dokümanların yayınlanması ile başlar ve projelerin son teslim edileceği tarihte sona erer.

Son soru sorma tarihi: 08.08.2022
Soruların e-posta aracılığıyla yanıtlanması için son tarih:
12.08.2022
Projelerin son teslim tarihi ve saati:
19.09.2022*/ Saat: 17:00
Jürinin değerlendirme için toplanacağı tarih:
Ekim ayı içerisinde*
Yarışma sonucu ilan tarihi:
Ekim ayı içerisinde*
Sergi Yeri ve Tarihi:
Eskişehir, 6-7-8 Kasım 2022

* Olası tarih değişiklikleri Oda web sayfasında ilan edilecektir.

YARIŞMAYA KATILIM ESASLARI

-Türkiye’deki bir Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde 2021 – 2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz ve/veya Bahar yarıyılında diploma projesi, bitir[1]me projesi, bitirme tezi veya bitirmeye esas proje (son dönem yapılan atölye çalışması), rapor çalışmaları hazırlayan ve/veya almaya hak kazanmış lisans öğrencisi olmak,

- Jüri üyeleri ve raportörlerle birinci dereceden akraba olmamaktır.

- Yarışmaya bireysel proje veya grup projesi ile katılınılabilir.

*Birinci dönem grup, ikinci dönem bireysel çalışma yapıp bireysel çalışmayla yarışmaya katılacak olan yarışmacıların çalışma içerisinde grup projesinden elde edilen verilerin olması durumunda diğer grup üyelerinden izin alması gerekmektedir.

Online Başvuru Formuna;

- Yarışmacıların yarışma şartlarını aynen kabul ettiklerini belirten ve kimlik bilgilerinin yer aldığı imzalı Başvuru Formu,

- Yarışmacının kayıtlı olduğu yarıyılı gösterir öğrenci belgesi veya mezun olduğu yarıyılı gösterir mezuniyet belgesi

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/sehir-ve-bolge-planlama-bolumu-ogrencileri-bitirme-projesi-yarismasi-22-tarih-guncelleme_191241.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!