Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Shell Eco-marathon’a Başvurular Başladı

21-22 Mayıs tarihleri arasında Fransa'nın Nogaro Kenti'nde düzenlenecek olan organizasyona son başvuru tarihi 15 Aralık 2004 olarak belirlendi.Yarışma

yapitr/Deniz TÜRKERİ
Shell Eco-marathon’a Başvurular Başladı

1-22 Mayıs tarihleri arasında Fransa'nın Nogaro Kenti'nde düzenlenecek olan organizasyona son başvuru tarihi 15 Aralık 2004 olarak belirlendi.Yarışmada dereceye giren öğrenciler, kazandıkları para ödüllerin yanı sıra otomotiv ve enerji sektöründe kariyer imkanı için de çok önemli bir fırsat yakalıyor.

Shell'in 20 yıldır tüm Avrupa genelinde lise, teknik lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği "Shell Eco-marathon yarışması"na başvurular başladı. Türkiye'den de öğrencilerin projeleriyle katılacağı Shell Eco-Marathon'da, öğrenciler, çevre dostu, minimum yakıt harcayan araç tasarlıyor, ardından somut hale getirerek Fransa'nın Nogaro Pisti'nde yarıştırıyor. Yarışma, benzin, dizel, LPG ve alternatif enerji kaynakları olmak üzere 4 ayrı enerji kategorisinde gerçekleştiriliyor.

"En az yakıtla, en fazla yol kat edebilen" otomobillerin bugünden üretilmesini sağlayan Shell Eco-marathon'da, gençler, "tasarımından finansmanına kadar A'dan Z'ye bir proje yönetimi"ni pratikte gerçekleştirme fırsatını yakalıyor. Bu da, onların girişimcilik özelliklerinin gelişmesine katkıda bulunuyor.

Gelecek yıl 19-22 Mayıs tarihleri arasında Fransa'nın Nogaro Kenti'nde düzenlenecek olan organizasyona son başvuru tarihi 15 Aralık 2004 olarak belirlendi. Türkiye'den yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler Shell-Eco.Marathon@shell.com ve shellturkiye@shell.com adreslerine başvurarak gerekli bilgileri alabiliyor. Öğrenciler ayrıca www.shell.com.tr ve www.shelleco-marathon.com internet adreslerini ziyaret ederek proje ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyor.

Başvurular, katılımcı ülkedeki Shell Eco-marathon Organizasyon Komitesi'ne ya da Genel Organizasyon Komitesi'ne hitaben düzenlenecek ve en geç 15 Aralık Çarşamba gününe kadar Genel veya Yerel Organizasyon Komitesine ulaştırılacak. Ardından Organizasyon Komitesi, bütün başvuruları inceleyerek içinden 200 başvuru seçecek ve diğer başvuruları yedek listeye alacak. Katılım başvurusunun kabul edildiğine ilişkin teyit ve araç numarası 2005 yılı başında ekiplere ulaştırılacak.



Türk ekibinin büyük başarısı
Geçtiğimiz yıl Shell Eco-marathon 2004'te Türkiye'yi temsil eden St. Joseph Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Disk" adlı proje, büyük beğeni toplamıştı. Türk ekibinin, tasarımından finansmanına, üretimine kadar kendi girişimleriyle hazırladıkları yarının akıllı motosikleti, aralarında otomotiv ve enerji sektörü yetkilerinin de bulunduğu uluslararası arenada büyük ilgi çekti. Ekibin, tek tekerlekli motosiklet konseptine sahip ve sürtünmeyi en aza indirerek yakıt tasarrufu sağlayan yarının akıllı motosikleti projesi, Jüri Komitesi'nin isteği üzerine, bu yıl da davet edildi.

A'dan Z'ye proje yönetimi
Yarışma, geleceğin otomobillerini andıran "Prototip" ve dış görünüş olarak yol amaçlı normal otomobillere benzeyen ancak bugünün sınırlı olanaklarına rağmen enerjinin optimum kullanımını hedefleyen "Urban" olmak üzere iki bölüm halinde yapılacak. Araçlar, temel araçlar, iletişim, tasarım, teknik yenilik, emniyet ve eğitim olmak üzere 6 ayrı kategoride değerlendirilecek.

Bir eğitim projesi olma özelliği taşıyan "Shell Eco-marathon"da, dünyanın dört bir yanındaki lise ve benzeri okullara devam eden öğrenciler, minimum yakıtla maksimum yol kat edebilen yarının akıllı araçlarını tasarlıyor, projesini oluşturdukları araçları, girişimcilik ve yaratıcılık özelliklerini de kullanarak somut hale getiriyor.

Gençleri sürdürülebilir kalkınma ve enerji tasarrufu konusuna odaklanmaya, alternatif enerji kaynaklarını kullanmaya teşvik etme misyonuna da sahip olan yarışma, gençler arasında çevre bilincinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunuyor

Kariyer imkanı
Shell Türkiye Halkla İlişkiler Müdürü Arzu Amirak, "Shell Eco-marathon" ile ilgili yaptığı açıklamada, Shell'in, faaliyet gösterdiği her ülkenin ekonomik ve sosyal dokusunu destekleyen çalışmalarla geleceğe yatırım yaptığını vurgulayarak, "Shell şirketleri tarafından geliştirilen ve her yıl gerçekleştirilen bir eğitim projesi Shell Eco Marathon, farklı eğitim ve yaş düzeyinden birçok öğrenciyi, öğretmenlerinin gözetiminde bir araya getiriyor.

Gençlerin, somut, gerçeğe dayanan projeler oluşturmalarını amaçlayan bu organizasyon, öğrencilerin tasarım, teknoloji, matematik, fizik, bilişim hatta coğrafya ve dil gibi çok değişik alanlarda gelişmesine katkıda bulunuyor. Yarışmada dereceye giren öğrenciler, kazandıkları para ödüllerin yanı sıra otomotiv ve enerji sektöründe kariyer imkanı için de çok önemli bir şansa sahip oluyor.

En az yakıtı en yüksek verimlilikle kullanarak, en uzun yolu kat edebilen yarış aracı projesini gerçekleştirecek öğrenci ve öğretmenlerimizi, Türkiye'yi Fransa'da temsil etmeye davet ediyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/shell-eco-marathona-basvurular-basladi_21249.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!