Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Uluslararası Demir ve Çelik Enstitüsü'nden (IISI), Dayanıklı Evler İçin Uluslararası Yarışma

Uluslararası Demir ve Çelik Enstitüsü (IISI), 03-07 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen 22. Uluslararası Dünya Mimarlık Kongresi’nde (UIA) “Living Steel Mimarlık Yarışması”nı anons etti.

yapi.com.tr
Uluslararası Demir ve Çelik Enstitüsü'nden (IISI), Dayanıklı Evler İçin Uluslararası Yarışma

b>Uluslararası Demir ve Çelik Enstitüsü (IISI), 03-07 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen 22. Uluslararası Dünya Mimarlık Kongresi’nde (UIA) “Living Steel Mimarlık Yarışması”nı anons etti.

Yenilikçi ve dayanıklı konut yapımını teşvik etmeyi amaçlayan “Living Steel Mimarlık Yarışması”nın başarılı tasarımları Polonya ve Hindistan’da inşa edilecek. Yarışmanın ilk aşamasında her lokasyon için yirmiye yakın mimarlık şirketi belirlenecek ve bu şirketler tasarımlarını geliştirmeleri için 10,000 € ile ödüllendirilecek. UIA tarafından onaylanan, aralarında Glenn Murcutt, Charles Correa, Andrew Ogorzalek ve Jamie Lerner’in da bulunduğu uluslararası bir jüri tarafından gerçekleştirileceği değerlendirmenin ardından Haziran 2006’da her lokasyon bir birinci belirlenecek ve birinciler 50,000 € ile ödüllendirilecek.

Yeni ve toplumun isteklerine cevap veren dayanıklı yapı seçeneklerinin geliştirilmesini desteklediklerini belirten Living Steel Program Yöneticisi Scott Chubbs, “Mimarlardan küresel yapılanma ihtiyaçlarını karşılayabilecek, sürdürülebilir bir gelişme doğrultusunda ekonomik, sosyal ve çevresel hedeflere katkıda bulunabilecek projeler bekliyoruz. İnsanların tasarımdan, inşaat ve kullanıma kadar geçen sürede ‘Yapılar nasıl daha verimli hale getirilebilir?’ konusunda düşünmelerini istiyoruz” dedi.

Living Steel yapıların tasarımında ve inşaatında yeniliği destekleyen ve Uluslararası Demir ve Çelik Enstitüsü (IISI) tarafından yönetilen beş yıllık uluslararası bir programdır. Mevcut üyeleri arasında Arcelor, Baosteel, BlueScope Steel, CELSA Grup, Corus, Erdemir, IMIDRO, Mittal Steel, Posco, Ruukki, Tata Steel, Yapısal Çelik için Avrupa Konvensiyonu, Çelik Yapım Enstitüsi ve Uluslararası Çinko Birliği yer almaktadır.

Living Steel programı ve mimari yarışmaya katılım ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.livingsteel.org adresinden ya da info@livingsteel.org’dan ulaşabilirsiniz.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/uluslararasi-demir-ve-celik-enstitusunden-iisi-dayanikli-evler-icin-uluslararasi-yarisma_29882.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!