Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"1. Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Fuarı"

'1. Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Fuarı', 28–31 Ağustos 2014 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

yapi.com.tr / AA

Fuarlar

"1. Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Fuarı"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 28 Ağustos 2014
BİTİŞ TARİHİ: 31 Ağustos 2014
YER: İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

Demos FuarcılıkAltyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED)

DESTEKLEYENLER:

Marmara Belediyeler Birliği

+ Ajandama Ekle

Avrupa başta olmak üzere gelişmiş ülkelerin kullandığı, kazı yapmadan yeraltındaki altyapı çalışmalarını içeren kazısız teknolojiler; artık Türkiye’de de kullanılmaya başlandı.

'NO DIG TURKEY' başlığıyla düzenlenecek '1. Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Fuarı', Demos Fuarcılık tarafından 28–31 Ağustos 2014 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) iş birliğiyle yapılacak olan ve 4 gün sürecek fuar organizasyonu, Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından da desteklenen organizasyonda, kazı yapmaya gerek kalmadan geliştirilen yeni teknolojiler görülebilecek. Bu fuarda firmalar, yatay sondajdan kanal görüntülemeye, pompa – vana sistemlerinden boru itme uygulamalarına, özel boru üreticilerinden bentonit sanayisine, rögar kapağı üreticilerinden kanal tıkama balonlarına, ultrasonik ölçüm sistemlerinden mikrotünel uygulamalarına, yer altı radar görüntüleme sistemlerine kadar ürün ve hizmetlerini sergileyecek.

Fuara, Türkiye’deki sayıları binin üzerindeki büyükşehir, il ve ilçe belediye yöneticilerinin yanısıra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, İller Bankası, İSKİ, ASKİ, İZSU, İGDAŞ, BOTAŞ, TEDAŞ ve Türk Telekom gibi kuruluşların temsilcileri de davet edilecek.

AKATED Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Torun, kazısız teknolojilerin hayatımıza getirdiği kolaylıklar şu şekilde sıralıyor:

- Yollar kazılmadığı için trafik sıkışıklığı yaşanmaz, yakıt ve zaman israfının önüne geçilir.
- Yollar kazılmadığı için toz-toprak-çamur vb. meydana gelmez, görüntü kirliliğinin önüne geçilir.
- Yollar kazılmadığı için iş makinelerinin ve kamyonların sebep olacağı gürültü kirliliğinin önüne geçilir.
- Yollar kazılmadığı için iş makinelerinin ve kamyonların sebep olacağı CO2 emisyonu ortadan kalkar, çevre kirliliğinin önüne geçilir.
- Yollar kazılmadığı için hafriyat oluşmaz, dolayısıyla hafriyat kamyonlarının sebep olacağı trafik terörünün önüne geçilir.
- Yollar kazılmadığı için yayaların çukurlara düşmesi, arabaların hasar görmesi, vb. durumlar oluşmaz, dolayısıyla can ve mal kaybının önüne geçilir.
- Yollar kazılmadığı için bir altyapı inşaatı yapılırken diğer altyapıların zarar görmesi engellenir. (mesela su borusu döşemek için yolu kazan iş makinesinin daha önceden döşenmiş doğal gaz borusunu patlatması veya fiber optik kabloları kopartması, vb.)

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/1-altyapi-ve-kazisiz-teknolojiler-fuari_118686.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!