Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: WoodTech Fuarı
BÖLÜM SPONSORU

46. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17 Nisan 2024 tarihinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlıyor.

yapi.com.tr

Fuarlar

46. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 17 Nisan 2024
BİTİŞ TARİHİ: 20 Nisan 2024
YER: TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi
DÜZENLEYEN:

ICA Build Fuarcılık A.Ş.

+ Ajandama Ekle

17 - 20 Nisan 2024 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 46’ncısı gerçekleşecek olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul; Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgedeki en büyük, dünyada ise beş büyük yapı fuarından biri olma özelliğini taşıyor.

Hem yerel hem de yabancı katılımcıları bir araya getiren önemli bir uluslararası platform görevi görerek ziyaretçilerini cezbeden fuar, yeni iş birliklerinin kurulmasında da büyük rol oynuyor.

Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul %50 devlet desteği ile 46 yıllık temelini daha da sağlamlaştırıyor. Almanya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, İtalya, Rusya, Avusturya ve Çin’den yüzlerce katılımcıyı ağırlayacak olan fuar bu yıl %50 devlet teşviği ile destekleniyor. Bölgedeki en etkili iş platformu olmasının yanı sıra, Türk yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olma niteliğini de taşıyan Turkeybuild İstanbul, 60’tan fazla ülkeden 400’ün üzerinde VIP satın almacıya da ev sahipliği yapacak.

Turkeybuild İstanbul 2024: İnovasyon ve İş Birliği Dolu Bir Etkinlik Programı
Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2024
, bu yıl mimarlık dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirerek heyecan verici bir etkinlik programına ev sahipliği yapacak. Sektörde tanınmış ve başarılı projelere imza atmış mimarlarla iş birliği içinde tasarlanan bu program, inşaat sektörünün geleceğine ışık tutacak.

Her gün farklı bir temanın ele alınacağı fuarın ilk gününde, “Kutunun Dışında” buluşmalarıyla, inşaat sektöründe sıra dışı fikirleri ve yenilikçi malzemeleri gündeme taşıyarak iş birlikleri ve sektörde güçlü bağlantılar kurmayı amaçlıyor.

18 Nisan Perşembe: Tasarla Türet, Yapay Zeka ile Üret! teması ile inşaat sektörünün geleceğine yön verecek olan önemli konulara odaklanılacak. Tasarımın evrimi, teknoloji ve yapay zeka ile ilgili yenilikler ele alınırken ve ziyaretçilere inovasyon ve teknolojinin inşaat sektöründeki dönüştürücü etkisini keşfetme fırsatı sunulacak.

19 Nisan Cuma: Yeşilin Ötesinde oturumu ile sektörde sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapılacak. Çevresel etki odaklı tasarım ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri değerlendirilirken, yeşilin ötesindeki konular arasında çevre dostu uygulamalar, topluma duyarlı projeler, net sıfır hedefli uygulamalar, karbon ayak izini azaltan malzemeler ve sürdürülebilir mimari çözümler gündeme gelecek. Ziyaretçiler, yeşil yaklaşımların ötesinde, sektörde nasıl pozitif bir etki yaratılacağını keşfetme şansına sahip olacak.

20 Nisan Cumartesi: Mimari İletişimin DNA’sı söyleşilerinde yapı sektöründe iletişim ve pazarlama dünyası mercek altına alınırken, sosyal medyada mimarlara ulaşmanın kodları, yeni dünya düzeninde işverenlerle kontak kurmanın ipuçları ve piyasadaki rekabet ortamında hayatta kalmak için stratejiler gibi dikkat çeken başlıklar ele alınacak.

Ayrıca fuar kapsamında Altın Mıknatıs "Stant Tasarımı Ödülleri" ile markalar ve ürünlerini sürdürülebilir ve yenilikçi bir şekilde tanıtan katılımcılar ödüllendirilecek. Yapı Master Class ile mimarlar eşliğinde etkileşimli bir fuar deneyimi sunulacak ve Yapı Tech Garage'da yeni girişimciler inovatif ürünlerini sergileme fırsatı bulacaklar.

İKSD İş birliğiyle Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2024'te Özel İskele-Kalıp Salonu
İKSD ve ICA Build Fuarcılık A.Ş. iş birliğiyle, bu yılki Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul 2024 fuarında İskele Kalıp firmalarına özel bir salon oluşturuluyor. ICA Build Fuarcılık A.Ş. ve İKSD arasında yapılan bu iş birliği anlaşması ile fuara katılan firmaların daha fazla etkileşim yaratması amaçlanıyor. İskele-Kalıp Sanayicileri Derneği üye firmalarının da yer alacağı bu özel salon ile katılımcılar ürünlerini sergileme ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı bulacak.Formun Üstü

Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, “Ekonominin canlılığını koruması ve iş birliklerin sürdürülebilirliği için fuarlar kritik başarı faktörü. Bu durumu desteklemek adına 46. yılı deviren Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’a oldukça verimli ve yol gösterici bir etkinlik programı hazırladık. Sektör önderleri tecrübeleriyle yeni fırsatları, sektörün gittiği yönü anlatırken, girişimcilerimiz yapı sektörünün geleceğine dair yeni iş modellerini, ürünlerini ve fikirlerini bizlere sunacak.

İnşaat sektörü son dört çeyrekte genel ekonominin üzerinde bir büyüme gösterdi. Bu büyümenin uzun süreli daralmanın ardından, baz etkisiyle de desteklendiğini gözlemliyoruz. 2024 yılında genel ekonomide yüzde 4,0 büyüme hedefi belirlenmişken, inşaat sektöründe ise kendi dinamikleriyle birlikte bu büyümenin yüzde 4,5-5,0 aralığında olması muhtemel görünmektedir. Ancak, bu büyümeyi sınırlayacak bazı unsurlar da mevcut. Öncelikle, sıkı para politikası ve yüksek faizlerin 2024 yılının son çeyreğine kadar devam etmesi beklenmektedir. İkinci olarak, kamu bütçesinde deprem bölgesi dışındaki yatırımlarda sınırlı büyüme hedeflenmektedir. Tabii inşaat sektörünün kendi dinamiklerinden kaynaklı olarak da büyümeyi destekleyecek unsurlar da söz konusu. Özellikle 2023 yılında alınan yapı ruhsatlarında yaşanan artış, yerel seçimler öncesinde izinlerin ve tek yapılarda yıkım-yeniden inşa işlerinin hız kazanmasına neden oldu. Ayrıca, deprem bölgesindeki faaliyetlerin talep oluşturmaya devam etmesi ve kentsel dönüşüm faaliyetlerinin artması bekleniyor. Özellikle kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atıldı ve bu alanda hedefler belirlendi.

12. Beş Yıllık Kalkınma Planı'nda, 2028 yılına kadar 81 il için kentsel dönüşüm planlarının tamamlanması ve uygulanması öngörülüyor. Ayrıca, plan döneminde 500 bin yeni sosyal konut üretilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, deprem odaklı kentsel dönüşüm faaliyetlerinin artırılması ve finansman kaynaklarının sağlanması için çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin önemi de unutulmamalı. Bu alanda 2023 yılında yüksek bir proje büyüklüğüne ulaşılmış ve toplam 389 proje alınmıştır. Bu projeler arasında en fazla payı karayolu, tünel ve köprü projeleri almıştır. Tüm bu unsurların gösterdiği gibi, inşaat sektörü hem içerideki dinamikler hem de uluslararası pazarlardaki fırsatlarla büyümeye devam etmektedir. Bu süreçte, sektördeki tüm paydaşların birlikte çalışarak daha büyük başarılar elde etmesini dilerim.

Sektörün girişimcilerle bir araya gelerek daha yenilikçi, çözüm odaklı ve verimli sonuçlar elde edebilmesi, Türkiye’nin yapı alanındaki güçlü kaslarının daha da güçlenmesi adına oldukça önemli. ICA Build Fuarcılık A.Ş. olarak inşaat sektöründeki deneyimimiz ve bilgi birikimimiz ile sektörün öncülerine bu yıl yeni fırsatlar sunmak istiyoruz. 46. yılına giren Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’ da aynı zamanda İKSD ile yapmış olduğumuz iş birliğinin de diğer ilgili sektörler içinde örnek olacağı inancındayız. Sektöre değer katmaya ve birlikte daha başarılı projelere imza atmaya kararlıyız.”

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/46-yapi-fuari---turkeybuild-istanbul-_202009.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!