Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğan Kuban ile "Tabuları Yıkmak" Söyleşisi

Türkiye’nin ilk mimarlık tarihçilerinden Prof. Doğan Kuban, mimarlık alanında yarım asrı geçen deneyimlerini paylaşacağı söyleşide, kültüre ve yaşama dair eleştirilerini de aktaracak.

yapi.com.tr

Toplantılar

Doğan Kuban ile "Tabuları Yıkmak" Söyleşisi
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 18 Kasım 2014 18:00
BİTİŞ TARİHİ: 18 Kasım 2014 21:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

YEM Kitabevi

DİĞER BİLGİLER:

A: Yeşilçimen Sokak, No: 12/430 (Polat Kulesi yanı), Fulya, İstanbul
T: (212) 266 70 70

+ Ajandama Ekle

YEM Yayın başta olmak üzere, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen yayınevlerinden mimarlık, mühendislik, şehircilik, tasarım, kültür, sanat vb. alanlarda 100 binin üzerinde kitabı okurlarına sunan YEM Kitabevi , düzenlediği söyleşiler dizisinin ilk ayağında ünlü mimarlık kuramcısı Doğan Kuban 'ı konuk ediyor.

Yapı-Endüstri Merkezi'nin Fulya'daki merkezinde 18 Kasım 2014 Salı günü gerçekleşecek olan buluşmada dinleyiciler, Türk kültür ve mimarlık hayatına önemli katkılar sağlayan Kuban'ın tarafsız ve tabusuz tespitlerini dinleme fırsatı bulacak.

Türkiye’nin ilk mimarlık tarihçilerinden Prof. Doğan Kuban, mimarlık alanında yarım asrı geçen deneyimlerini paylaşacağı söyleşide, kültüre ve yaşama dair eleştirilerini de aktaracak. Kültür ve mimarlığın alışılagelmiş perspektifin dışında yorumlanacağı "Tabuları Yıkmak" başlıklı söyleşinin, dinleyicilerin katılımıyla dinamik bir platform oluşturması hedefleniyor.

Program Akışı:

18:00 - 18:30 Kayıt ve İkram
18:30 - 20:00 Doğan Kuban Söyleşisi: "Tabuları Yıkmak"
20:00 - 21:00 İkram

Mimarlığa ve mimarlık kültürüne ilgi duyan herkesin katılımına açık olarak düzenlenen etkinliğe kayıt yaptırmak için tıklayınız.


Doğan Kuban
1926 yılında Paris'te doğdu. 1949 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni bitirdikten sonra fakültenin Mimarlık Tarihi Kürsüsü'ne asistan oldu. 1950'lerde İtalya'ya giderek Rönesans mimarlığı üzerinde çalışan Kuban, 1962'de Fullbright bursuyla konuk öğretim görevlisi olarak ABD'deki Michigan Üniversitesi'nde bulundu. Kuban, 1960'lar ve 70'lerde belli süreler boyunca Harvard Üniversitesi'nin bursuyla Washington D.C.'deki Dumbarton Oaks Araştırma Kütüphanesi ve Koleksiyonu'nda çalıştı. 1965'te Anadolu Türk Mimarlığının Kaynak ve Sorunları adlı çalışmasıyla profesör olan Doğan Kuban, 1973-76 yılları arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde dekanlık yaptı. İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde Mimarlık Tarihi ve Restorasyon Enstitüsü'nün kurulması için çalışan Kuban, 1974'te kuruluşu tamamlanan enstitünün başkanlığını yürüttü. Halen Ağa Han Mimarlık Ödülü Yürütme Komitesi üyesi olan ve Türk, İslam, Anadolu mimarlığı ve sanatını konu alan kitaplar ve makaleler yayımlayan Doğan Kuban, çalışmalarında, Türk sanat ve mimarlığının özgün bir yaratı alanı olarak görülmesi gerektiğini öne sürdü.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/dogan-kuban-ile-tabulari-yikmak-soylesisi_125646.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!