Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: RECODE'24
BÖLÜM SPONSORU

Kayseri Mimarlık Festivali

Murat Sönmez küratörlüğünde, ana teması “Güncel Koşulların Mimarlığı” olarak belirlenen Kayseri Mimarlık Festivali, 3 - 8 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.

yapi.com.tr

Buluşmalar

Kayseri Mimarlık Festivali
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 3 Ekim 2022
BİTİŞ TARİHİ: 8 Ekim 2022
DÜZENLEYEN:

TMMOB Mimarlar Odası Kayseri

ANA SPONSORLAR:

Winsa

SPONSORLAR:

Grup Avenir, Özerpan

WEB ADRESİ:

www.kaymimod.org

+ Ajandama Ekle

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi, Mimarlık Haftası boyunca düzenlenecek etkinlikler bağlamında, kadim mimarlık mesleğinin güncel içeriğini tartışmak, tasarım ve üretime yönelik deneyimlerini paylaşmak üzere tüm ilgilileri, 3-8 Ekim tarihleri arasında “Kayseri Mimarlık Festivaline” davet ediyor.

"Bugünlerde farklı unsurların etkisiyle hemen her alanda değişim ve dönüşümler yaşanıyor. Teknoloji, ekonomi, sosyal ve jeopolitik gelişmeler, çevre sorunları, iklim değişikliği, salgınlar, vb. faktörlerin tüm disiplinlere olumlu veya olumsuz etkilerinden söz etmek mümkün. Kaçınılmaz olarak mimarlık da bu faktörlerin etkisi ile farklılaşıyor. 

Mimarlığın kuram ve pratiğini olumlu veya olumsuz etkileyen faktörlerin, mimarlık ve mimar tanımından mekânın tasarım ve üretimine kadar, mimarlığı ilgilendiren tüm alanlarda; geçmişten farklı tanımlar yapılması ve içerikler oluşturulması gerekiyor. Böyle bir gereklilik sonucu olmalı ki bugünlerde mimarlar, tasarım ve üretimlerinde veya mimari eylemlerinde kendilerini farklı kılacak niteliklerin arayışı içindeler.

Mimarlar; kendi eşsiz tavırlarını ve yöntemlerini oluşturma, bunu gösterme ve diğerleri tarafından kabul görme çabası içine giriyorlar. Bugünlerde, her birimizin bir diğerinden farklı bir mimarlık tanımına sahip olduğu ve mekânı kurma koşullarımızın diğerlerinden bütünüyle farklılaşmaya başladığı açık. Bu kapsamda; mimarın düşünce ve üretim yöntemlerinin dünyada olup bitenleri nasıl kavradığı, mimarlığın bizler tarafından nasıl yapıldığı, algılandığı veya tanımlandığı, mimarlığın toplum içindeki yeri gibi mimar ve mimariyi ilgilendiren tüm konuların, içerik farklılaşmalarının ve mimarlığı etkileyen unsurların tartışmaya açılması bugünün mimarlığını anlamak için önemli görünüyor.

Bu bağlamda; festival küratörlüğünü Murat Sönmez’in üstlendiği, “Kayseri Mimarlık Festivali'nin” ana teması “Güncel Koşulların Mimarlığı” olarak belirlenmiştir. “Güncel Koşulların Mimarlığı” teması, kuramsal ve pratik alanlarda mimarlığı ve mimarı etkileyen faktörleri; her birimizin farklı yaptığı mimarlığın içerik farklılıklarını; mekânın tasarım ve üretime etki eden düşünce, eylem ve üretimlerimizi; yeniden anlamaya ihtiyaç duyduğumuz mimarlığı ve güncel mimarı ifade eder."

Festival kapsamında Atölye, Mimarlık Sergisi gibi farklı etkinlikler düzenlenecek. 29 Eylül 2022 tarihine kadar başvuru yapılabilecek, sınırlı sayıda kontenjana sahip atölyelere kayıt için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/kayseri-mimarlik-festivali_192511.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!