Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Türkiye Tasarım Haftası

Tasarım dünyası, 19-23 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da ilk kez düzenlenecek olan Türkiye Tasarım Haftası’nda/Design Week Turkey’de bir araya gelecek.

yapi.com.tr

Toplantılar

Türkiye Tasarım Haftası
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 19 Ekim 2016
BİTİŞ TARİHİ: 23 Ekim 2016
YER: Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı
ŞEHİR: İstanbul
+ Ajandama Ekle

T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM işbirliğinde düzenlenecek olan Türkiye Tasarım Haftası’nda tasarıma dair her şey 5 gün boyunca İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı’nda ziyaretçilerle buluşacak. Tasarımla fark yaratan ulusal ve uluslararası firmaların ürünleri; moda, endüstriyel tasarım ve görsel iletişim tasarımı alanlarında öncü olmuş isimlerin deneyimlerini ve trendleri paylaşacağı konuşma ve paneller, uluslararası sergiler, Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri sergisi ve ödül töreni, Türk ve yabancı tasarım ofisleri, tasarım alanında isim yapmış dünyanın en iyi tasarım okulları, İhracatçı birliklerinin tasarım yarışmalarının finalistlerinin ürün sergileri ve atölye çalışmaları Türkiye Tasarım Haftası’nda olacak.

Dünyanın dört bir yanından tasarımcılar ve sergiler İstanbul’a gelecek

IKEA’nın 2017 yaz sezonunda satışa çıkacak özel limited print serisi için desen tasarımı yapan Pınar&Viola markasının kurucularından Pınar Demirdağ, Türkiye Tasarım Haftası’nda moda tasarımında grafiğin yansımaları adlı konuşmasıyla ziyaretçilerle buluşacak. Demirdağ’ın Hollandalı ortağı Viola Renate ile yarattığı Paris merkezli Pınar&Viola markası altında IKEA Limited Print edition için tasarladıkları herkesi kabul etmek temalı desenlerle  üretilmiş ürün serisi 2017’de tüm dünyada IKEA mağazalarında satılmaya başlanacak. Tabaktan çarşafa, çantadan tişörte kadar pek çok ürün bulunan bu özel koleksiyonun sergisi  Türkiye’de ilk kez Tasarım Haftası’nda yer  alan IKEA standında ziyaretçilerle buluşacak.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinin en büyük tasarım festivali olan Beirut Design Week’ten özel bir ürün seçkisi Türkiye Tasarım Haftası’nda ziyaretçilerle buluşacak. Sergide 16 Lübnanlı tasarım stüdyosunun ürün, moda ve iletişim tasarımı alanlarındaki tasarımları yer alacak.  Ayrıca Beirut Design Week ve Mena Tasarım Araştırma Merkezi kurucusu ve Direktörü DoreenToutikian moderatörlüğünde gerçekleşecek Ortadoğu’da Yaratıcı Endüstri ve Türkiye İlişkileri adlı panelde  DAMJ Design Kurucu ve Tasarım Direktörü Ahmad Khouja, Grafik Tasarımcısı Dima Boulad, Lübnan Amerikan Üniversitesi, Moda Okulu Müdürü Jason Steel de yer alacak.

Konferans için İstanbul’a gelecek önemli isimlerden biri de Michael Young. İç mimariden teknolojiye farklı alanlarda tasarımlar yapan Young, son 20 yılda tasarım dünyasının önde gelen isimlerinden biri oldu. Coca-Cola, Bacardi, Cappellini, Cathay Pacific, Giant Bicycles, Magis , George Jensen ve Trussardi gibi pek çok markayla işbirliği yapan Young’ın tasarımları tüm dünyada örnek gösteriliyor. İşleri Pompidou Museum , Louvre Museum, Design Museum London gibi müzelerde sergilendi. Tasarımcı uzun yıllar İngiltere ve İzlanda’da çalıştıktan sonra teknolojiye olan tutkusuyla Asya’ya taşındı ve 2006’da Hong Kong’da stüdyosunu açtı. Hayal gücü ve yenilikçi yaklaşımıyla doğu ve batının sentezini yapan Micheal Young Studio bugün Asya’nın en heyecan verici ve başarılı tasarım stüdyosu olarak tanınıyor. Young’ın ikonoik tasarımları Red Dot ,Tokyo Good Design , Wallpaper Design Award ve Eurobike Awards gibi pek çok ödül kazandı. Deneyimsel tasarımın sınırlarını zorlamaya devam eden tasarımcının stüdyosu, Asya’nın sağladığı teknolojik yaratıcılıktan faydalanarak modern ve inovatif tasarımlara imza atıyor.

Dijital sanat ve tasarım alanında dünyanın öncü isimlerinden biri olan Daniel Widrig’in de tasarımları  Raw sergisi kapsamında Türkiye Tasarım haftası’nda sergilenecek. Uzun yıllar Zaha Hadid ile çalışan ve Hadid’in en ikonik bina ve ürünlerinin tasarımında yer alan Widrig’in pek çok çalışması Art Basel, Paris Fashion Week ve Londra’da Victoria ve Albert Museum’da sergilendi. Londra’daki stüdyosunda heykel, moda, mobilya tasarımı ve mimarlık alanlarında çalışmalarını sürdüren Widrig, 2009 yılında ‘Maya Master’ ünvanını aldı. Teknoloji ve sanatı yeniden şekillendiren ve sınırlarını belirleyen isimler arasında gösterilen Widrig’in 2011’de Hollandalı moda tasarımcısı Iris van Herpen işbirliği ile yarattığı 3D kıyafetleri Time dergisi tarafından yılın en iyi 50 inovasyonu arasında gösterildi. Sbodio 32 stüdyo tarafından Milan Design Week 2016’da ilk kez yer alan Raw sergisinde  ürünleri yer alacak diğer tasarımcılar arasında Alcarol, Casa Laboratoria, Code Structured Skin, Marco Stefanelli, Güterstrasse (By Christoph Steiger) ve Isaac Monte gibi isimler var.

Konferans konuşmacıları arasında Türk tasarım dünyasından da pek çok önemli yerli ve yabancı isim bulunuyor. Bu isimler arasında dünyaca ünlü moda tasarımcıları Hussein Chalayan, Atıl Kutoğlu, Dice Kayek’in yaratıcıları Ayşe ve Ece Ege,  Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı,  moda tasarımcısı Mehtap Elaidi,  moda tasarımcısı Zeynep Tosun, moda tasarımcısı Aslı Filinta, ezra + tuba markasının yaratıcılarından Ezra Çetin , Endüstri Ürünleri Tasarımcıları Meslek Kuruluşu Başkanı Sertaç Ersayın,Arman Tasarım Kurucusu, Tasarımcı Murat Armağan, Orhan Irmak Tasarım kurucusu, tasarım direktörü Orhan Irmak, endüstri ürünleri tasarımcısı Gökhan Akış, Howl Design Studio, tasarım yöneticisi Bilgi Karan, Haliç Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı, yazar, tasarımcı Önder Küçükerman ,  moda tasarımcısı Gül Ağış  gibi isimler var.

Türkiye Tasarım Haftası’nın diğer bir konuğu da Finlandiyalı ayakkabı tasarımcısı Minna Parikka. Lady Gaga, Taylor Swift, Cara Delevingne, Kylie Jenner, Fergie, Palamo Faith, Beth Ditto gibi ünlü isimlerin de giydiği, Avrupa ve Amerika’dan sonra Türkiye’de de yayılan Minna Parikka ayakkabılar, tavşan kulakları, ponponlar gibi eğlenceli ve cesur motiflerle dikkat çekiyor. 25 ülkede satılan markanın satış noktaları arasında Selfridges, Harrods, Harvey Nichols UK, Colette, Le Bon Marche gibi önemli moda adresleri var.

İstanbul Moda Akademisi ve Dice Kayek işbirliği ile Türk El Sanatlarının günümüze taşındığı “İzler” sergisi, ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş, geleneksel el sanatlarının yaşatılmasını ve yeniden canlandırılmasını amaçlıyor. İMA öğrencileri ile Ece Ege danışmanlığında yürütülen, Türkiye’nin farklı yörelerinin el sanatlarının günümüze taşındığı sergiyi Türkiye Tasarım Haftası’nda görmek mümkün.

Ödül kupalarından tasarladığı lambalarla dikkat çeken, çalışmalarıyla sanat ve tasarım arasındaki sınırları yok eden İtalya doğumlu, Viyana merkezli tasarımcı, sanatçı Patrick Rampelotto’nun sergisi de Türkiye Tasarım Haftası’nda ziyaretçilerle buluşacak. Bit pazarları ve özel koleksiyonlardan satın aldığı eşsiz metal ve plastik parçalarla tasarladığı lambaları ve farklı tasarımlarını görmek mümkün olacak.

Türkiye Tasarım Haftası’nın ilgi çekici sergilerinden biri de ElektroCouture sergisi. ElektroCouture; fashiontech sektöründe önde gelen moda teknolojisi markalarından biridir. Electrocoutour’ün en önemli unsurlarından biri yeni ve yenilikçi ürünler için bir ekosistem sağlamak ve bu alanda etkinlik gösteren şirketlerle el ele çalışmak.

Helsinki merkezli tasarım stüdyosu Pentagon Design’ın kurucusu ve kreatif direktörü Sauli Suomela Türkiye Tasarım Haftası konferansında dinleyicilerle buluşacak. 1996 yılında kurulan ve Nordik tasarım ajanslarının en önde gelenleri arasında bulunan Pentagon Design, ürün, ambalaj, mekan, servis ve marka deneyimi alanlarında tasarım yapıyor.

Türkiye Tasarım Haftası’nda, ziyaretçiler moda fotoğrafçısı ve görsel sanatçı Denisson Bertram’ın yarattığı ‘VR Design/Sanal Gerçeklik Tasarımı’ alanında tasarım ve teknolojinin bir araya geldiği benzersiz bir sanal gerçeklik deneyimi yaşayacaklar. Marie Claire, Cosmopolitan, Elle, GQ, InStyle, Vogue, Nespresso, Louis Vuitton, FURLA, Dolce&Gabbana, Gucci, Glamour gibi yayınlar ve markalarla işbirliği yapan, CLOY’un kurucu ortağı Bertram, sanal gerçeklik ve moda ile kültür-sanat projelerinde yaratıcı dijital uygulamalar üzerine çalışıyor.

Milano’nun önde gelen tasarım ve sanat müzesi Triennale di Milan’ın Direktörü Andrea Cancellato Türkiye Tasarım Haftası için İstanbul’da olacak bir başka isim. Tasarım Haftalarının katkısı konulu bir konuşma yapacak olan Cancellato, 2002 yılından bu yana müzenin direktörlüğünü yürütüyor. Güncel İtalyan tasarımına dair kalıcı bir serginin de yer aldığı Triennale, tasarım, şehir planlaması, mimari, müzik ve sanat üzerine farklı sergi ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Stratejik trendler üzerine çalışan 360 Inspiration’ın kurucusu ve trend direktörü Zuzanna Skalska da konferans için İstanbul’a gelecek. İnovasyon ve trend uzmanı Zuzanna Skalska ,18 yıldır inovasyon alanında trend araştırmacısı ve stratejist olarak çalışıyor. Toplumdaki gelişmeleri sosyoekonomik ve teknolojik perspektiflerden gözlemleyen Skalska, trendleri net, çarpıcı ve tutkulu bir şekilde hayata geçiriyor. Skalska, 2003 yılından bu yana Dutch Design Week’in de organizasyonuyla yakından ilgileniyor. New York Parsons School of Design ve Eindhoven TU/e University’de dersler veren Skalska Polonya’daki School of Form’un da kurucuları arasında.

İtalyan tasarımcı Pasquale Volpe’nin Good 50x70 adlı sergisi de Tasarım Haftası’nda yer alacak. Good 50x70’in temel çıkış noktası, 50x70 cm. boyutlarında tasarlanan afişler ile küresel ısınma, çevresel kirlilik, susuzluk, çocuk ölümleri ve hayvan hakları gibi temel sosyal olgulara karşı toplumsal duyarlılığı artırmak ve bu sorunların çözümü için çalışan organizasyonlara yardımcı olmak. Alanda ziyaretçiler kendi afişlerini de tasarlayabilecek.

Türkiye Tasarım Haftası’nda yer alacak sergilerden bir diğeri ise İsveç’ten Sara Garanty’nin Colour Emotions sergisi. Serginin küratörü Sara Garanty’nin yarattığı Colour Emotions sergisi, gerçeklikle ilgili kendi algımızın farkına varmamızı amaçlıyor. Sergilenen ‘evlerin’ rengi durduğunuz yere göre sürekli değişiyor. Her ev farklı duygular ve varoluş hallerini yansıtıyor. ‘Hangisi gerçek ve hangisi zihninizin bir projeksiyonu?’. Sara Garanty renk ve ışıkla ilgili benzersiz tasarımlarıyla tanınıyor.

İsviçre merkezli dünyaca ünlü Corum saatlerinin üçüncü kuşak tasarımcısı Anthony Bannwart konferansta ‘Lüks Ürün Tasarımı ve Yaratıcı DNA’ hakkında konuşacak.

Tasarım Haftası’nda yer alacak bir sergi de İsveç’ten gelecek olan ‘Swedish Fashion Stories’ sergisi Swedish Institute ve FORM Content işbirliğiyle düzenlenen sergi, İsveç modasını ve onun sanat, zanaat ve sosyal unsurlarla ilişkisinı gözler önüne seriyor.

5. Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri ve Sergisi de Türkiye Tasarım Haftası kapsamında yapılacak.

İnovasyon ve markalaşma alanında Türkiye’nin en büyük ödül organizasyonlarından biri olan ve 2008 yılından beri ülkemizde iyi tasarımı ödüllendiren, bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nin ödül töreni ve sergisi de Türkiye Tasarım Haftası kapsamında yapılacak. T.C. Ekonomi Bakanlığı, TİM ve ETMK işbirliği ile düzenlenen Design Turkey Ödülleri’nin bu yılki jüri üyelerinden bazı isimler Türkiye Tasarım Haftası’nda konferans kapsamında dinleyicilerle buluşacak. Bu isimler arasında 50’yi aşkın ülkede satılan 1000’e yakın ürünün tasarımına yön veren ve bugün Asya Pasifik bölgesinin önde gelen tasarım danışmanlık firmalarından olan Cube’ün kurucularından Paul Cohen; startup şirketlerden Fortune 500 şirketlerine kadar çok sayıda şirketle tasarımcı düşünce metodları üzerine çalışan, Carnegie Mellon Universitesi’nde ders veren Tim Fletcher ; “Indi Design”’ın kurucusu, Hindistan’ın en büyük profesyonel tasarımcı topluluğu Design India’nın başkanı, Cannes Lions Festival, Dutch Design Awards gibi önemli etkinliklerde jüri üyeliği yapmış Sudhir Sharma ; Yamaha’nın tasarımcısı Yaroslav Yakovlev; Japonya Shizuoka Universitesi’nde Endüstriyel Tasarım profesörü, eski Toshiba Tasarım Merkezi ürün tasarımcısı, 3 Good Design Award sahibi Dr. Yasuko Takayama; medikalden mobiliteye, topluluktan şehir planlamasından farklı alanlarda deneyim tasarımcısı Chiho Sasaki ve bugün Panasonic Corporation olarak bilinen Matsushita Electric Industrial Co.’da çalışmış, Gen Suzuki Studio’nun kurucusu, ev aletlerinden elektrikli ürünlere ve mobilyaya tasarımın pek çok alanında çalışmış Gen Suzuki yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/turkiye-tasarim-haftasi_151393.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!