Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

1.5 Milyarlık Binaya 176 Milyonluk Tefriş

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu’nun yerleşkesinin inşaatı tamamlandı. Sıra VIP odalar, VIP yemekhane ve dinlenme salonlarının tefrişine geldi.

yapi.com.tr
1.5 Milyarlık Binaya 176 Milyonluk Tefriş

Belediyelerdeki lüks ve şatafat tartışmaları sürerken, tasarruf genelgelerine rağmen kamudaki yüksek tutarlı harcamalar sürüyor. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yerleşkesi için alınan mobilyalar ve tefrişat malzemeleri de israfın son örneği oldu.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; inşaat maliyeti 2017’de 158 milyon TL olan ancak yıllar içerisinde 1.5 milyar TL’yi aşan yerleşke için mobilya ihalesi düzenlendi. Yerleşkeye VIP görüşme odaları, VIP yemekhaneler, VIP bekleme odaları, kış bahçesi, kuaför, makam tuvaletleri, doktor ve soyunma odası, makam dinlenme odaları için alınan mobilyalar ile kondüsyon aletleri alındı. Bedeli ise 175 milyon 989 bin 250 TL’ye mal oldu.

Yerleşkedeki alanların döşenmesi için 44 bin 124 parça tefrişat alımı yapıldı. Yüksek kurum başkan ve başkan yardımcılarının makam odaları için doğal kaplama çalışma masaları, gerçek deri çalışma koltuğu, gerçek deri kanepe ve koltuk, TV ünitesi, akıllı televizyon, dinlenme odası için bal rengi kristal cam, basın/fotoğraf salonu için masif ahşap kitaplık siyah cam sehpa, kumaş berjer; toplantı odaları için ceviz laminat masa, akıllı tahta; fuaye alanı için bistro masalar alındı.

Başkanlık mutfağı ve VIP yemekhane için 12 kişilik krem altın file yemek takımı, VIP paslanmaz çelik çatal bıçak seti, VIP sürahi, VIP salon için masa örtüsü gibi VIP malzemeler alınacak. Ortak tuvaletlerin yanı sıra makam tuvaletleri de ayrılacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/1-5-milyarlik-binaya-176-milyonluk-tefris_204627.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!