Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

235 Bin Nüfuslu İki Kente 2 Milyon Kapasiteli Havalimanı

Toplam nüfusu 235 bini bulan Gümüşhane ve Bayburt'a yapılan havalimanının yolcu kapasitesi 2 milyon olarak açıklandı.

yapi.com.tr
235 Bin Nüfuslu İki Kente 2 Milyon Kapasiteli Havalimanı

Gümüşhane-Bayburt Havalimanı inşaası sürerken, planlanan yolcu kapasitesinin gerçeklikten ne kadar uzak olduğu ortaya çıktı. Toplam nüfusu 235 bini bulan iki kentin havalimanı için yıllık yolcu kapasitesi 2 milyon olarak açıklandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verileri incelendiğinde plansızlığın verileri ortaya döküldü. Gümüşhane ve Bayburt’a komşu dört havalimanı bulunuyor. Rize-Artvin Havalimanı’nın ise önümüzdeki ay açılması bekleniyor. DHİ verilerine göre komşu dört havalimanını yılın ilk 3 ayında kullanan yolcu sayısı 2 milyonu bulmuyor.

BirGün’de yer alan habere göre; Trabzon Havalimanı’nı bu yılın ilk üç ayında 536 binin üzerinde yolcu kullanırken, Erzurum Havalimanı’nını kullanan sayısı 245 bin 237 oldu. 2015’te açılan Ordu-Giresun Havalimanı’nı 166 bin 708 yolcu, Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı’nı ise yalnızca 53 bin 958 yolcu kullandı.

Gümüşhane’nin Köse ilçesi Salyazı köyünde devam eden Gümüşhane-Bayburt Havalimanı projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Ocak 2018’de düzenlediği ihaleyi Onur Taahhüt Taşımacılık firması 174 milyon 748 bin TL ile kazandı.

Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017’de yaptığı açıklamada, “Her 100 kilometrede bir havalimanı” amacıyla Karaman, Yozgat ve Gümüşhane-Bayburt havalimanlarının 2020 yılına kadar bitirileceğini ve toplam maliyetinin 800 milyon lira olacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ahmet bey (Ahmet Arslan) işi hızlı tutacağız. 2020 diye bana tarih verdiniz, ben diyorum ki seçim öncesi bu bitecek. Yoğun çalışacağız. Bize yakışanı yapacağız. İnşallah 2019 seçim kampanyasına uçağımızla geliriz. Olur değil mi? Olur.” ifadelerini kullanmıştı. Havalimanı inşaatı sürüyor. Bittiğinde maliyetinin 285 milyon TL olması bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/235-bin-nufuslu-iki-kente-2-milyon-kapasiteli-havalimani_190432.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!