Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Ankara'da Yol Çöktü

3 Yılda Bitecek Denilen Baraj 7 Yıldır Bitmedi

Seçim vaadi olarak 2015 yılında temeli atılan ve 3 yılda hizmete gireceği söylenen Alanya Yeniköy Sulama Barajı, aradan geçen 7 yıla rağmen bitirilemedi.

yapi.com.tr
3 Yılda Bitecek Denilen Baraj 7 Yıldır Bitmedi

2015 yılında temeli atılan Alanya Yeniköy Sulama Barajı’nın 25 milyon lira bedelle ihalesini alan firma inşaatı yarım bıraktı. 2020 yılında 720 gün içinde barajın tamamlanması için yeniden ihale yapıldı. O şirket de tek çivi çakmadan ortadan kayboldu. Ortada ne sulama barajı var ne de bir inşaat. Bölge halkı bu baraj için harcanan milyonlarca liranın çöp olduğu eleştirisinde bulunuyor.

Cumhuriyet’ten Bülent Ecevit’in haberine göre; CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yapımı yılan hikayesine dönen, Alanya’nın tarımsal sulama sorununu büyük oranda çözeceği iddiasıyla projelendirilen Yeniköy Barajı projesini TBMM gündemine taşıdı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Budak, “Üç yılda bitirilecek diye seçim propagandası yapmışlardı. Barajın temeli atıldığından beri yedi yıl geçti. Ortada ne sulama barajı var ne de devam eden bir inşaat. Milyonlarca liranın nerelere gittiği açıklansın.” dedi.

Baraj yapımının Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da 2015 yılı genel seçim vaadi olduğunu hatırlatan CHP’li Budak, “Milyonlarca lira harcanan sulama yatırımı çürümeye terk edildi. Barajın temel atma töreninde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Eskiden barajlar 30 yılda yapılıyordu. Biz şimdi 3 senede baraj inşa ediyoruz’ demişti. Aradan 7 yıl geçti, baraj ortada yok. Ben de soruyorum; Yeniköy Barajı nerede?” diye sordu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-yilda-bitecek-denilen-baraj-7-yildir-bitmedi_191798.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!