Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Akbelen için Mahkeme Kararını Verdi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de yaklaşık bir buçuk aydır Akbelen ormanlarında nöbet tutan köylü ve çevrecilere müjdeli haber geldi. Muğla 1. ve 3. İdare Mahkemeleri, açılan iki davada da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

yapi.com.tr
Akbelen için Mahkeme Kararını Verdi

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de yaklaşık bir buçuk aydır 700 hektarlık Akbelen ormanlarının kesimini engelleyen ve önceki gece yarısı jandarmanın müdahalesi ile nöbet alanından uzaklaştırılan köylüler ve çevreciler bölgedeki bekleyişlerini sürdürürken açılan iki davada müjdeli haber geldi.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; İkizköylülerin ve çevrecilerin avukatı İsmail Hakkı Tanal yaptığı açıklamada “Biz Muğla Valiliği'nin aldığı sakamla kararının sonrasında ve öncesinde iki ayrı dava açmıştık. Muğla 1. İdare Mahkemesi'nde orman kesiminin durdurulması ile ilgili olarak. Çünkü Limak şirketi orman yangınlarına getirdiği işçileri kandırarak yangın buraya gelecek bu nedenle ağaçları kesin talimatı üzerine yüzün üzerinde çam ağacı kesilmiş ve köylülerin müdahalesi ile durdurulmuştu. Mahkeme burada ağaçların kesimini ve açık maden işletme izni ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.” diye konuştu.

‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı da iptal edildi
Tanal, şirketin maden alanında kömür alanının genişletilmesini sağlamak için gerekli ruhsatın verilmesi ile ilgili Muğla Valiliği’nin verdiği “ÇED Gerekli Değildir” kararının da 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini belirtti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akbelen-icin-mahkeme-kararini-verdi_186536.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!