Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Alpu Ovası’na Kurulacak Projeye Tepki

Eskişehir'in Alpu Ovası'nın verimli tarım topraklarına kurulması planlanan Raylı Sistemler Test Merkezi Projesi (URAYSİM)'nin durdurulmasını isteyen ilçe sakinleriyle birlikte Alpu Belediyesi de projenin yürütmesinin durdurulması için dava açtı.

yapi.com.tr
Alpu Ovası’na Kurulacak Projeye Tepki

Anadolu Üniversitesi bünyesinde, Eskişehir’in Alpu ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan URAYSİM test alanı için Bozan, Çardakbaşı ve Yeşildon köylerini içine alan 35 bin dönümlük alana raylar döşenecek. Yaklaşık 100 kilometrelik ray döşenecek test alanında yer alan binlerce dönüm tarım arazisi için de kamulaştırma kararı çıktı. CHP’li Alpu Belediyesi konuyu yargıya taşıdı.

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre; Eskişehir’in tarım ambarı olarak nitelendirilen Alpu ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan URAYSİM projesinin şehir için iş ve aş demek olduğunu, bu konuda engel çıkartılmasına müsaade etmeyeceklerini belirten AKP Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan’ın açıklamalarına Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller tepki gösterdi.

Güller, Anadolu Üniversitesi tarafından yürütülen URAYSİM projesi kapsamında, kamulaştırma sahasına tesadüf eden taşınmazların, Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu kararı ile kamulaştırma işlemine tabi tutulduğunu söyledi.

Hiçbir şekilde bu ulusal projeye karşı değiliz
Bu türden projeleri takdirle karşıladıklarını ifade eden Güller şöyle konuştu: “Projenin, verimli arazilerde ve ovada yapılması yerine verimsiz, çorak alternatif arazilerde yapılması daha uygundur görüşündeyiz. Edindiğimiz şifa bilgilere göre, proje alanı için detaylı bir şekilde Tarım Bakanlığı ile bile görüşülmemiş. Çevremizde alternatif araziler olduğunu biliyoruz. Proje mahali için; diğer hususların yanında zirai hususların da dikkate alınması her açıdan uygun olacaktır. Belediyemiz olarak itirazımız bu yönde olup, kesinlikle karşı çıkmak değildir.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alpu-ovasina-kurulacak-projeye-tepki_188340.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!