Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Altın Madenlerinin Yeni Hedefi Trabzon

Geçen yıla göre kârını yüzde 153 artıran, kayyumla yönetilen Koza Altın projelerinde hız kesmiyor. Doğu Karadeniz’de peş peşe yeni projeler için başvuran şirketin son hedefi Trabzon oldu.

yapi.com.tr
Altın Madenlerinin Yeni Hedefi Trabzon

Kayyum atandıktan sonra faaliyetlerine hız veren Koza Altın, Karadeniz’de yeni projeler için başvurular yapıyor. 2017 yılında açtığı Mastra Altın Madeni’nde siyanürlü cevher zenginleştirme (hammadde ayrıştırma) yapan Koza, çevresinde açtığı madenlerden çıkan altını Gümüşhane’ye taşıyor. Son olarak Trabzon’da da altın madeni açmak isteyen şirket, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yaptı.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; Koza’nın ekim ayının başında Gümüşhane’de Mastra’nın dışında diğer bir altın madeni için başvuru yapmıştı. Doğu Karadeniz’i kuşatan şirket şimdi de Trabzon için başvurdu. Trabzon’un Maçka ilçesi Üçgedik Mahallesi’nde 1823 hektarlık maden ruhsatına sahip Koza, 19,87 hektarında altın madeni açmak istiyor.

Neredeyse tüm projelerini 25 hektar altında gösteren şirket, ÇED’den muaf tutuluyor. Verilen ÇED gerekli değildir kararının ardından ise kapasite artırımına giderek faaliyet alanını genişletiyor. Şirket, açık ocak işletmeciliği sırasında 225 bin ton cevher çıkaracak ve 410 bin 410 bin ton pasa (atık) meydana gelecek. Yapılması planlanan alan ise mera ve çayırdan oluşuyor.

Planlanan maden ocağı, Üçgedik Mahallesi’ne 2,1 kilometre ve en yakın yerleşim alanı olan Kale Yaylası’na ise sadece 30 metre mesafede yer alıyor. Ayrıca haftada 3 defa patlatma yapılacak madende saatte 8,7 kilogram toz meydana gelecek.

Koza, Trabzon’da açmak istediği maden ocağından çıkardığı cevheri Gümüşhane’ye taşıyacak. 2007’de açılan Masta Maden Ocağı bölgeyi adeta çöle çevirdi. Yıllar içerisinde bölge halkının göç etmesiyle hayalet köyler ortaya çıktı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/altin-madenlerinin-yeni-hedefi-trabzon_193835.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!