Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Askeri Alanlar Yine Ranta Açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Maltepe'de 528 bin metrekarelik askeri araziyi yapılaşmaya açmasının ardından Sancaktepe’de de 4 bin 285 metrekarelik askeri alanı ‘ticaret alanı’ olarak belirledi.

yapi.com.tr
Askeri Alanlar Yine Ranta Açıldı

Askeri alanlar ranta açılmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul’un Sancaktepe ilçesi Sarıgazi Mahallesi’ndeki 4 bin 285 metrekarelik askeri alan, ‘ticaret alanı’na çevrildi.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 4 bin 285 metrekarelik askeri alana ilişkin uygulama imar planı değişikliğine gitti. Plan açıklama raporunda yer alan bilgilere göre, Milli Savunma Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında 9 Mart 2020 tarihinde protokol imzalandı.

Protokolle birlikte, Sarıgazi Mahallesi’ndeki 4 bin 285 metrekarelik taşınmaz, bakanlık oluru ile ‘rezerv yapı alanı’ olarak belirlendi. Ardından da alanın mülkiyeti Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne geçti.

İmar planı değişikliğinde, “Taşınmazın komşu ve civar parsellerinin imar durumları, fiziki durumları, bulunduğu kentin ihtiyaçları, ulusal ve bölgesel ekonomik şartlar gözetilerek planlama çalışması yapılması amaçlanmıştır.” denildi. Bunun üzerine de alan, ‘ticaret alanı’ haline getirildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/askeri-alanlar-yine-ranta-acildi_191320.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!