Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Avcılar'da Mühürlenen Binaya İncelemenin Ardından Oturma İzni Verildi

Avcılar'da kolonlarında çatlak oluştuğu yönünde ihbar yapılan 5 katlı bina tahliye edildikten sonra tedbir amacıyla mühürlenmişti. Yapılan incelemenin ardından, binanın taşıyıcı kolonlarında çatlak olmadığı belirlendi, bina sakinleri, tekrar evlerine geçti.

yapi.com.tr
Avcılar'da Mühürlenen Binaya İncelemenin Ardından Oturma İzni Verildi

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Avcılar Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ndeki Cami Sokak'ta bulunan 5 katlı bina ile ilgili kolonlarında çatlak oluştuğu yönünde ihbar yapıldı. Bunun üzerine binaya ekipler sevk edildi. Binada oturan Mustafa Karakoç, kolondan sesler geldiğini, riskli olduğunu düşündüğü binanın incelenmesi istedi. Bunun üzerine Avcılar Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü'nden de ekipler geldi.

DHA’da yer alan habere göre; ilk incelemelerin ardından binanın kesin durumu tespit edilinceye kadar önlem amacıyla tahliye edilmesine karar verildi.

Avcılar Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü ekiplerinin dün gece yaptığı ilk inceleme ardından tedbir amaçlı mühürlediği binada bugün öğleye doğru yeniden ekip gönderildi.

Yapılan incelemede binanın taşıyıcı kolonlarında herhangi bir çatlak olmadığı belirlendi. Bina sakinlerine yapının kentsel dönüşüme alınması önerisi yapılırken, mühür kaldırılarak tekrar oturmalarına izin verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avcilarda-muhurlenen-binaya-incelemenin-ardindan-oturma-izni-verildi_200684.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!