Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediye İstihdam Gerekçesiyle Kaçağa Ruhsat Vermiş

Güngören’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, kaçak işyerlerini tekrar gündeme getirdi. Güngören Belediyesi’nin ‘ekonomiye katkı’ ve ‘istihdam’ gerekçesiyle mevzuata aykırı şekilde kaçak işyerlerine ruhsat verdiği ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Belediye İstihdam Gerekçesiyle Kaçağa Ruhsat Vermiş

Güngören Sanayi Mahallesi, Sinan Paşa Sokak'ta tekstil üretimi yapılan binada geçen cuma yangın çıkmış 4 işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Yangından 1 gün sonra yapılan incelemede 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

BirGün’den Rıfat Kırcı’nın haberine göre; son yangınla birlikte ruhsatsız işyerleri bir kez daha gündeme taşındı. Binlerce kaçak yapının yer aldığı Güngören’de ise kaçak işyerlerine 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere ruhsat verildiği ortaya çıktı. Güngören Belediye Meclisi’nde 1 Temmuz 2020’de alınan kararla kaçak işletmelere ruhsat verildi.

Kaçak işletmelere ruhsat verilmesiyle ilgili çıkan kararda Güngören’de 16 bin 187 işletme olduğu ve bu işletmelerin yüzde 89’unun 2002 ve öncesi yapılar olduğu aktarıldı. Bu yapıların eski olması nedeniyle yapısal durum ve imar mevzuatından dolayı ruhsat almakta sorun yaşadıkları belirtildi. Kararda bu yapılara 1 yıl süreyle ruhsat verilmesi kararlaştırıldığı belirtildi.

Meclis kararında şu ifadeler yer aldı: “İlçemizde bulunan işyerlerine yönelik Belediye Başkanlığımızda yer alan veriler incelendiğinde 16 bin 187 adet işyerinin bulunduğu, söz konusu işyerlerinden bir kısmının kayıtlı bir kısmının ise kayıtdışı (ruhsatsız) faaliyette bulundukları görülmektedir. Ülkemiz ve ilçemiz ekonomisine ciddi katkı yapan müesseselere ruhsat başvuruları değerlendirilerek gerekli işlemler yapılmaktadır. Ancak bu işlemler aşamasında ilçemizdeki mevcut binaların yapım tarihi, aradan geçen uzun sürenin varlığı, yapısal durum ve imar mevzuatından kaynaklı uygulamalarda sorunlarla karşı karşıya kalınmakta. İşletmelerin talepleri doğrultusunda ruhsat düzenlenememesi halinde ise ilçemiz ekonomisi, istihdamı ile özellikle tekstil sektöründen kaynaklı sahip olunan ilçemizin bilinirliği ve marka değeri olumsuz yönde etkilenmekte diğer taraftan çalışanlar ve işverenler de mağdur olmaktadır. Kayıtdışı işletmelerin belirlenecek usul ve esaslar dahilinde kayıt altına alınıp faaliyetlerine devam edebilmeleri suretiyle ilçemiz istihdamına, ekonomisine katkı sağlanması ve kamu yararı uyarınca kayıtdışı işletmelerden gelir kaybının engellenmesi amaçlanmıştır."

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-istihdam-gerekcesiyle-kacaga-ruhsat-vermis_189277.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!