Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Boş Binalarda Yangın Tehlikesi

İstanbul'un Avcılar ilçesinde, kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan ancak yıkım süreçleri zaman alan binalarda, son 20 ayda 134 yangın çıktı. Bu yangınlarda 2 kişi hayatını kaybetti.

yapi.com.tr
Boş Binalarda Yangın Tehlikesi (Fotoğraf: AA)

Olası İstanbul depreminden etkilenecek ilçeler arasında gösterilen Avcılar’da son dört yılda yaklaşık 2 bin bina kentsel dönüşüm sürecine girdi. Kentsel dönüşüme giren binaların boşaltıldıktan hemen sonra yıkılmamış olması çeşitli sorunları da beraberinde getirdi.

Sözcü'de yer alan DHA kaynaklı habere göre; kapı ve pencereleri sökülen, kullanılabilir tüm malzemeleri alınarak boşaltılan bu binalar, evsizler ve madde bağımlılarının mekanı haline geldi.

Polisin zaman zaman yaptığı kontrollere rağmen binalara özellikle akşam veya gece gelen kimliği belirsiz kişilerin ısınmak için yaktığı ateşin yangına yol açması da tedirginliğe neden oluyor.

Son olarak Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde boşaltılan bir binanın bodrum katına uyuşturucu kullanmak için indikleri iddia edilen 4 kişi, çıkan yangında alevlerin arasında kalmış ve bu kişilerden 2’si ölürken, 2 kişi de itfaiye tarafından kurtarılmıştı.

İtfaiye verileri
İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi verilerine göre; Avcılar’da 2022 yılında ‘metruk’ olarak nitelendirilen 66 binada yangın çıktı. Avcılar’daki boş binalarda bu yılın ilk 8 ayında ise 68 yangın ihbarı yapıldı.

İBB itfaiye verilerine göre, Ocak 2022 ile Ağustos 2023 tarihleri arasında kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan ancak yıkımı yapılmayan binalarda toplam 134 yangın çıktı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bos-binalarda-yangin-tehlikesi_199512.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!