Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Enerji Şirketleri 'Güneş' için Dernek Kurdu

Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği için 17 önemli enerji şirketi bir araya geldi.

yapi.com.tr/AA
Enerji Şirketleri 'Güneş' için Dernek Kurdu


Enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketler, güneş enerjisinin gelişimine önderlik etmek amacıyla Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği'ni (GÜYAD) kurdu.

GÜYAD'tan yapılan açıklamada, EIF 2016 Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı'nda kuruluşu gerçekleştirilen derneğin, 17 kurucu üyesinin bulunduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜYAD Başkanı Birol Ergüven, güneş enerjisi sektörünün büyümesi için bürokrasi, kamu ve özel sektöre destek vermek amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

Türkiye'de teknolojinin geliştirilmesini ve yatırımların artmasını destekleyecek bir sivil toplum kuruluşu olacaklarını belirten Ergüven, şunları kaydetti:

'Her şey sektörün gelişimi için'

"Şu anda 17 kurucu üyemiz var. Türkiye'nin böyle bir çalışmaya ihtiyacı vardı. Güneş enerjisi sektörü içinde yatırımcıların bir araya geldiği derneği kurmak için büyük çaba sarf ettik. Bütüncül bakış açısıyla yatırımcının önünde duran problemleri gidermek istiyoruz. Güneşle su ısıtma alanında Türkiye ilk üçte yer alıyor. Doğru adımlar atarsak güneş enerjisi sektöründe dünyada ilk sıralarda yer alabiliriz. Sektörün paydaşlarının tamamının faydası için uzlaşılmış önerilere kılavuzluk yaparak yatırımcılara destek olmak adına adım attık. Her şey sektörün gelişmesi için."

GÜYAD'ın üyeleri arasında Limak Enerji, Polat Enerji, EnerjiSA, Seul Grup, Engie, Enel, Akfen, Turcas, Tekno Grup, T Dinamik, Zorlu Enerji, Erikoğlu, BorusanEnbw, Çalık Enerji, Cengiz Enerji, Alarko, Güriş, EneryaSTFA ve Kibar Holding bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/enerji-sirketleri-gunes-icin-dernek-kurdu_151761.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!