Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Eskişehir’deki Kamu Lojmanları Kaderine Terk Edildi

Eskişehir Sivrihisar ilçesindeki Maliye Bakanlığına ait 10, Milli Eğitim Bakanlığına ait 12, Adalet Bakanlığına ait 6, Tarım Bakanlığına ait 10 ve Milli Savunma Bakanlığına ait 40 lojmanın tamamına yakını boş ve çürümeye terk edildi.

yapi.com.tr
Eskişehir’deki Kamu Lojmanları Kaderine Terk Edildi

İYİ Parti Eskişehir Sivrihisar ilçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar ilçesindeki kamu kuruluşlarına ait 78 adet lojmanın büyük bölümünün boş ve atıl durumda olmasına tepki göstererek, binaların öğrenciler veya maddi durumu iyi olmayan ailelerin kullanımına verilmesini istedi.

Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre; Sivrihisar ilçesinde kamuya ait lojmanların çok büyük bölümünün kullanılmaması ve lojmanların çürümeye bırakılmasına tepki gösteren İYİ Parti Eskişehir Sivrihisar ilçe Başkanı Recep Toptaş, “Son yıllarda ülkemizde günün şartlarına uygun çok sayıda evler yapılması, teknoloji çağının getirdiği yenilikler ile memur sayısında azalma nedeni ile bu lojmanlara talep azalmış, hatta bazılarında hiç oturan kalmamıştır. Bu nedenle de çoğu binalar bakımsızlıktan virane haline gelmiştir.” dedi.

İlçede kiralık ev bulmakta güçlük çekildiğini ifade eden Toptaş, ilçedeki bazı kamu kuruluşlarına ait lojmanların oturan olmadığından çürümeye terk edildiğini söyledi. Toptaş, “İlçemizde Maliye bakanlığına ait 10, Milli Eğitim Bakanlığına ait 12, Adalet Bakanlığına ait 6, Tarım Bakanlığına ait 10, Milli Savunma Bakanlığına ait 40 adet olmak üzere toplamda 78 adet lojman bulunmaktadır. Bu lojmanların tamamına yakını boş, bazıları ise çürümeye terk edilmiştir. İlçemizde konut sıkıntısı yaşanmakta olup kiralar 1500 ila 2000 TL arasında seyretmektedir. Vatandaşlarımız, memurlarımız ve özellikle öğrencilerimiz kiralık ev bulmakta büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu nedenle bu lojmanlar ivedilikle vatandaşın kullanımına açılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eskisehirdeki-kamu-lojmanlari-kaderine-terk-edildi_188687.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!