Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hastane Projeleri Rafa Kalkıyor

Son altı ayda 10 kente yapılması planlanan hastane projelerinin ihaleleri ‘bütçe yetersizliği’ gerekçesiyle iptal edildi.

yapi.com.tr
Hastane Projeleri Rafa Kalkıyor

Sağlık Bakanlığı’nın birçok kentte yapacağı hastane projesibütçe yetersizliği” gerekçe gösterilerek rafa kaldırıldığı ortaya çıktı. sadece son 6 ayda toplam 10 hastane inşaatı ihalesinin iptal edildiği açıklandı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı belirtilen Kars, Şırnak, Aydın Çine, Manisa Salihli ve Ordu Gölköy devlet hastanelerinin ihaleleri Nisan ayında iptal edildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; ihaleler, şirketlerin Sağlık Bakanlığı’nın ayırdığı bütçenin çok üzerinde teklif verdiği gerekçesiyle iptal edildi. Bu durum ise “Verilen bütün tekliflerin bakanlığı ayırdığı ödeneğin çok üzerinde olması nedeniyle ihale iptal edildi” ifadeleriyle açıklandı. İptal edilen hastane projelerinin akıbetinin ne olacağı ise bilinmiyor.

Sağlık Bakanlığı’nın nisan ayında iptal ettiği hastane projelerinin ihaleleri ise şu şekilde:

- 26 Nisan’da Ordu’nun Gölköy ilçesine yapılacağı ifade edilen 75 yataklı devlet hastanesinin ihalesi, ihaleye teklif veren istekli çıkmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

- Manisa’nın Salihli ilçesine yapılacağı açıklanan 400 yataklı devlet hastanesi projesi için düzenlenen ihale de 26 Nisan'da “Verilen bütün tekliflerin bakanlığı ayırdığı ödeneğin çok üzerinde olması” gerekçesiyle iptal edildi.

- Aydın’ın Çin’e ilçesine yapılması planlanan 75 yataklı devlet hastanesinin ihalesinin de yine tekliflerin değerlendirme dışı bırakıldığı ve ayrıca verilen tekliflerin ayrılan ödeneğin üzerinde olması nedeniyle 18 Nisan’da iptal edildiği duyuruldu.

- 6 Nisan’da ise Şırnak’a yapılacağı açıklanan 500 yataklı devlet hastanesinin ihalesinin de “Verilen tekliflerin bakanlığı ayırdığı ödeneğin çok üzerinde olması” gerekçesiyle iptal edildiği belirtildi.

- Kars’a yapılması planlanan 500 yataklı devlet hastanesinin ihalesi ise ikinci kez iptal edildi. Kars Devlet Hastanesi’nin ilk ihalesi 19 Aralık 2021 tarihinde bütçe yetersiziği nedeniyle iptal edilmişti. Ardından Sağlık Bakanlığı Kars Devlet Hastanesi için nisan ayında yeniden ihale düzenleyeceği duyurdu. Ancak bu ikinci ihale de 6 Nisan tarihinde tekliflerin değerlendirme dışı bırakıldığı ve ayrıca verilen tekliflerin ayrılan ödeneğin üzerinde olması nedeniyle iptal edildi.

Daha önce de beş ihale iptal edilmişti
Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın 2021 yılının son aylarında da Bingöl, İzmir, Maraş, Konya ve Adana’da yapılacağı açıklanan hastane projelerinin ihalelerini iptal etmişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hastane-projeleri-rafa-kalkiyor_190536.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!