Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hatay'da Deprem Konutları Tamamlanmadan Teslim Ediliyor

Depremzede yurttaşların yaralarının sarılacağını söyleyen iktidar, “anahtar teslimi konut” yerine adeta yalnızca “anahtar” verdi. Yaşamanın mümkün olmadığı dairelerde ne mutfak ne musluk ne de oda kapısı bulunuyor.

yapi.com.tr
Hatay'da Deprem Konutları Tamamlanmadan Teslim Ediliyor (Fotoğraf: AA)

6 Şubat depremlerinde en büyük yıkımı yaşayan Hatay’da barınma sorunu sürüyor. Kurada kendisine TOKİ konutu çıktığı bildirilen yurttaşlar, anahtar teslimi için AFAD tarafından çağrıldı. Kendilerine çıkan konutlara giden yurttaşlar, balkon demir korkuluklarının, mutfak musluğunun, eviyenin, elektrik ve su tesisatının hatta oda kapılarının bile olmadığı dairelerle karşılaştı.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre; depremin üzerinden 15 ay geçmesine karşın verilen sözler yerine getirilmedi. Binlerce yurttaşın hâlâ konteynerlerde yaşam mücadelesi verdiğini ve kötü koşulları hijyen sorunları ve daha birçok yaşamsal tehlikeyle karşı karşıya olduğunu anımsatan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, “Yurttaşlar gösterilen konutlarda yaşamanın mümkün olmadığını görüyorlar.” dedi.

Yurttaşların kendi çabalarıyla ulaştığı aracı firmalardan “Dairelerin yaşanabilir bir hale getirilebilmesi için en az iki aylık bir işin olduğu” cevabını aldıklarını belirten Kara, yurttaşların bu durumu iletebilecek yetkili bir muhatap bulamadığına dikkat çekti.

Kara, AFAD’ın acilen sorunları dinlemesi, çözmesi ve mağduriyetlerin katlanarak artmasına engel olması gerektiğini belirterek “Hataylılara yaşatılan bu mağduriyet çözülene kadar bu durumun takipçisi olacağım.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hatayda-deprem-konutlari-tamamlanmadan-teslim-ediliyor_204629.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!