Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnşaat Sektöründe Güven Azaldı

Ağustos ayında hizmet sektörü güven endeksi yüzde 9,7; perakende sektörü güven endeksi yüzde 2,3; inşaat sektörü güven endeksi yüzde 4,2 düşüş gösterdi.

yapi.com.tr/AA
İnşaat Sektöründe Güven Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı Sektörel Güven Endeksleri verilerini açıkladı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi 2016 yılı Temmuz ayında 100,86 iken, Ağustos ayında yüzde 9,7 oranında azalarak 91,06 değerine düştü.

Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış; son üç aylık dönemde “iş durumunun” iyileştiğini, “hizmetlere olan talebin” arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “hizmetlere olan talebin” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı.

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 9,6, yüzde 9,9 ve yüzde 9,7 azaldı.

İnşaat sektörü

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 82,95 iken, Ağustos ayında yüzde 4,2 oranında azalarak 79,43 değerine düştü. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu azalış; “alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyini” mevsim normalinin üzerinde değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “toplam çalışan sayısında” artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı.

İnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksleri sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 3,7 azaldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaat-sektorunde-guven-azaldi_150269.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!