Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Karşıyaka’da Okul Yıkımına Velilerden Tepki

İzmir Karşıyaka’daki Atakent Anadolu Lisesi’ne, Milli Eğitim Bakanlığı’nca depreme dayanıksız gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Okulun önünde toplanan veliler, okul binasının depreme dayanıklılık testinin bağımsız bilirkişi heyetiyle yapılmasını istedi.

yapi.com.tr
Karşıyaka’da Okul Yıkımına Velilerden Tepki

İzmir Karşıyaka’daki Atakent Anadolu Lisesi’ne, Milli Eğitim Bakanlığı’nca depreme dayanıksız gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Okulun önünde toplanan veliler basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Atakent Anadolu Lisesi’nin yıkım kararıyla ilgili süreç devam ediyor. Yıkım gerçekleşirse Atakent Anadolu Lisesi’ne tam gün eğitimin süreceği bina verilecek mi? Bina 1-1,5 yılda bitirilecek mi? Okul binasının depreme dayanıklılık testi ve bu testin bağımsız bilirkişi heyetiyle yapılmasını istiyoruz. Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımız sahipsiz değildir.” denildi.

BirGün’den İlayda Sorku’nun haberine göre; Velilerden Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şubenin Özlük ve Hukuk Sekreteri Sefa Davarcı, “Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği bölümlerinin oluşturduğu bağımsız bir bilirkişi heyeti tarafından yeniden bir deprem incelemesi yapılmasını istiyoruz. Bağımsız rapor çürüktür derse okulumuz taşınabilir, biz bilimden yanayız.” dedi.

Karşıyaka Belediyesi de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okulla ilgili bilimsel raporları talep etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Belediye olarak 1200 öğrencinin ve ailelerinin yanındayız. Yaşadıkları mağduriyet bizi üzüyor.” diyerek Karşıyaka Belediyesi’ne ve öğrenci velilerine hızlı bir geri dönüş beklediğinin altını çizdi.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç da konuyu meclise taşıyarak, binanın yıkım kararının bilimsel raporlarının açıklanmasını istedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karsiyakada-okul-yikimina-velilerden-tepki_191835.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!