Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Kira Bedellerinde Euro ile TL'yi Eşitledik'

İMİB Başkanı Kahyaoğlu, bu yıl ilk kez düzenlenecek "Project Marble Eurasia-Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı"nda kira bedellerinde euro ile TL'yi eşitlediklerini söyledi. Kahyaoğlu, "emsallerinde metrekaresi için 125 euro alınan stantlarda biz 125 TL alacağız" diye konuştu.

yapi.com.tr/AA
'Kira Bedellerinde Euro ile TL'yi Eşitledik'

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, 23-26 Ağustos'ta ilk kez düzenleyecekleri "Project Marble Eurasia-Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı" hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fuara 80 civarı ülkeden 400 firmanın temsilcisinin alım heyeti olarak geleceğini söyleyen Kahyaoğlu, "Bu katılımcılar sayesinde ihracatımız artacak. Hedefimiz 2013'teki ihracatı yakalamak. O yıl 2,2 milyar dolarlık ihracat yapmıştık doğal taşta. 1,8 milyar dolara düştü. Bütün gayretimiz 2,2 milyar dolar rakamını yakalayıp geçmek." dedi.

Kahyaoğlu, "İhracatın artması için fuarlar önemli bir fırsatlardır. Biz de bu yıl düzenleyeceğimiz ve 80 civarı ülkeden 400 firma temsilcisinin alım için geleceği fuarda kira bedellerini TL üzerinden alacağız. Doğal taş ihracatı için euro ile TL'yi eşitledik. Emsallerinde metrekaresi için 125 euro alınan stantlarda biz 125 TL alacağız. İç mekanlarda 125 euroyu 125 TL yaparken, dış mekanlarda ise 75 euro değil 75 TL alacağız kiralamalarda." diye konuştu.

"İhracatçının önünde iki ana sorun var"

Sektörün ilk çeyrek ihracat performansını da değerlendiren Kahyaoğlu, "Şu ana kadar gerçekleşen 1,02 milyar dolarlık ihracat sektörümüzün 2014 yılından bu yana elde ettiği en iyi ilk 3 aylık performans oldu." ifadelerini kullandı.

İhracatçının önünde iki ana sorun bulunduğunu belirten Kahyaoğlu, bunların "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesinin (URGE Desteği) kaldırılması" ve "Yabancı konteyner şirketlerinin tutumu" olduğunu söyledi.

URGE desteğinin kaldırılmasına en fazla tepki gösteren birlik olduklarını dile getiren Kahyaoğlu, "Üç ay önce Ekonomi Bakanlığı URGE'de değişiklik yaparak fuar desteğini kaldırdı. Bunun olmaması için çok uğraştım, uğraşıyorum. Bu tercih doğru bir tercih değil." diye konuştu.

Kahyaoğlu, yurt dışına ürün göndermek için konteyner bulunamadığını kaydederek, "En büyük sıkıntı ise maden ve mermer ihracatında yaşanıyor. Dünyada konteyner taşımacılığını elinde bulunduran 5-6 şirket var. Bu şirketler Türkiye'ye mal getirip boşalttıktan sonra Türk mallarını almadan boş dönüyor." ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kira-bedellerinde-euro-ile-tlyi-esitledik_158566.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!