Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kiraz Ağaçlarının Yerini GES’ler Alacak

Kuşadası Rüzgar Enerji (RES) Santraline yardımcı kaynak olacak Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin mülkiyeti köylülere ait 300 dönüm tapulu meyve ağaçlarının olduğu arazi üzerine kurulmak istenmesi yöre sakinlerini ayaklandırdı.

yapi.com.tr
Kiraz Ağaçlarının Yerini GES’ler Alacak

Aydın'ın Germencik, Kuşadası, Söke ilçeleri ile Kirazlı, Gümüşyeni ve Sazlı mahallelerini (Köyler) içine alan Kuşadası RES projelerine yardımcı kaynak oluşturacak olan GES projesi çevreciler, yöre sakinleri ve siyasilerin tepkisini çekti. GES ile ilgili olarak 7 Şubat Pazartesi günü Kirazlı Köyünde yapılacak olan ÇED toplantısı öncesi bölgede tansiyon yükseldi.

Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre; projenin kirazlarıyla ünlü Kirazlı sınırları içinde 300 dönüm tapulu birinci sınıf tarım arazisi ve meyve bahçelerini kapsamasına tepki gösteren yöre sakinleri, sorunun sadece tarım yapan köylülerin değil, yaşamak için gıdaya gereksinimi olan tüm insanların sorunu olduğunu belirterek duyarlı tüm vatandaşları tepki göstermeye, 7 Şubat Pazartesi günü yapılacak olan ÇED toplantısına katılmaya davet etti.

“Aydın'ın inciri, kestanesi, zeytini bitti sıra kirazında”
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayla dikkatleri bölgeye çekti. Denetlenemeyen Jeotermal Enerji Santralleri ve vahşi işletilen maden ocaklarıyla Aydın'ın inciri, kestanesi ile zeytininin bittiğini belirterek, “Şimdi sıra kirazını yok etmeye mi geldi?” diye sordu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiraz-agaclarinin-yerini-gesler-alacak_189134.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!