Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kuvars Ocağı Görüntüsünde Altın Madeni

Kaz Dağları’nda daha önce altın madeni başvurusu için ‘ÇED Gereklidir’ kararı çıkan şirket, şimdi de kuvars ocağı işletmek için başvuruda bulundu.

yapi.com.tr
Kuvars Ocağı Görüntüsünde Altın Madeni (Fotoğraf: AA)

Bahar Madencilik, Çanakkale ve Balıkesir’i kapsayan alandaki 1323 hektarlık ruhsatın sadece 10.77 hektarlık alanında kuvars ocağı işletmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yaptı. Şirket bu proje için 12 milyon 649 bin TL harcayacak. Ayrıca alanda geniş bir ruhsatı bulunan şirketin ÇED Yönetmeliği’ni kullanarak 25 hektar altında kalması da onayı aldıktan sonra büyümeye gideceği sinyalini veriyor.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan, kuvars ocağı altında altın madeni işletilmek istendiğini belirterek, “Şirket daha önce de altın madeni isteğinde bulunmuştu. Yaptığımız itirazlarla projeye ‘ÇED gereklidir’ kararı verdirdik. Biliyoruz ki bu başvuru da altın madeni. Şirketi Ordu Fatsa’dan da tanıyoruz.” dedi.

Bahar Madencilik’in Demirtepe Altın Madeni’yle de uğraştıklarını belirten Doğan, “Şirketlerin genel taktiği ÇED Yönetmeliği’nin Ek-2 maddesinden yararlanmak için 25 hektar altında kalmasıdır. Daha sonra alana yerleşiyorlar. Sürece itiraz edeceğiz. Bakanlık bu tür durumlarda şirketlerden sondaj ve maden işletme raporlarını istemeli. Raporları isteseler alanda altın olduğunu görecekler. Şirketlerin ÇED arkasından dolanmasına izin verilmese kamunun da bizim de işimiz azalır.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuvars-ocagi-goruntusunde-altin-madeni_202241.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!