Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kuzey Marmara Otoyolu için 2.1 Milyar TL Garanti Ödemesi Yapıldı

2020 yılı için Kuzey Marmara Otoyolu'nu işleten ortaklığa 2 milyar 150 milyon TL, Ankara-Niğde Otoyolu’na da 150 milyon TL araç geçiş garantisi kapsamında ödemede bulunuldu.

yapi.com.tr
Kuzey Marmara Otoyolu için 2.1 Milyar TL Garanti Ödemesi Yapıldı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, Avrasya Tüneli, Ankara-Niğde Otoyolu yap-işlet devret (YİD) modeliyle inşa edildi. Bu projelerde araç geçiş bedelleri, döviz olarak belirlendi. Devlet, bu projelere belli sayıda araç geçiş garantisi verdi. Araç geçişleri, garanti sınırının altında kalması halinde aradaki farkı devlet ödüyor. Bu projelerden bazılarında dolar, bazılarında da Euro üzerinden geçiş garantisi ödemesi yapılıyor.

Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre; Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Çatalca kesiminin açılışı 8 Mart 2020’de yapıldı. Geçen yılın ikinci yarısında projenin diğer bölümleri hizmete sunuldu. Kuzey Marmara Otoyolu'nu işleten ortaklığa, araç geçişleri sözleşmede öngörülen sınırların altında kalması nedeniyle (2020 yılı için) 2 milyar 150 milyon TL garanti ödemesi yapıldığı belirtildi.

Garanti ödemesi yapılan bir diğer proje de Ankara-Niğde Otoyolu oldu. Ankara-Niğde Otoyolu’nun ilk bölümü, 2020 yılının ortalarında, kalanı da yılın sonunda açıldı. Bu projeyi üstlenen işletmeciye de (2020 yılı için) 150 milyon TL dolayında garanti ödemesi yapıldığı belirtiliyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuzey-marmara-otoyolu-icin-2-1-milyar-tl-garanti-odemesi-yapildi_185270.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!