Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Meclisin Onarımı Altı Ayda Bitecek

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM’nin onarımı için üyelerinden oluşan konsorsiyum ile onarım çalışmalarına başladı.

yapi.com.tr
Meclisin Onarımı Altı Ayda Bitecek

TBMM’nin hasar gören bölümleri, 32 GYODER üye firmasıyla oluşturulan ‘Milletin Meclisini Millet Yapar’ konsorsiyumu tarafından altı ay içerisinde onarılacak ve yenilenecek. Oluşturulacak müzede ise yaşanan tarihi süreç resmedilerek, ölümsüzleştirilecek.

Onarım çalışmaları için konsorsiyum üyelerinden 50 milyon liranın üzerinde bağış toplandı. Bu rakamın önümüzdeki dönemde daha fazla GYODER üyesinin katılımıyla artması bekleniyor. Yürütülecek çalışmaların detayları, dün TBMM Başkanı İsmail Kahraman, GYODER Başkanı Aziz Torun, GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik ve konsorsiyum üyelerinin katılımlarıyla TBMM’de düzenlenen toplantıyla duyuruldu.

Altın gibi olacak

GYODER’le birlikte ‘muhteşem bir eser’ ortaya koyacaklarını belirten TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Altın gibi, gümüş gibi değerli bir eserin ortaya çıkacağını” söyledi. Aziz Torun ise, “Bu onurlu görevin, son yıllarda ekonomimizin lokomotifi olmayı başarmış 2 milyon kişiye istihdam sağlayan, projelerimizde yaşayan milyonlarca vatandaşımızla ‘biz milletiz, milletin kendisiyiz’ diyen bir sektör olarak bizlere verilmiş olması çok büyük bir gurur kaynağıdır” dedi.

Avni Çelik, sektörün çatı kuruluşu olarak bu görevi başarıyla tamamlayacaklarını vurgulayarak, milletin iradesinin merkezi ‘yüce meclisin onarımını en kısa sürede’ tamamlayacaklarını ifade etti.

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise, TBMM’nin tüm vatandaşların ortak değeri olduğunu belirterek, “Bir milletin ruhunu yaraladılar. Milletin meclisini yine millet onarırsa milletçe ruhumuzdaki tahribatın çok daha hızlı iyileşeceğini düşündük. Bizler için Ata’mızın dediği gibi mevzu bahis olan vatansa gerisi teferruattır” dedi.

Katkı veren firmalar

Konsorsiyuma katılan üyeler ise verdiği katkılara göre şöyle sıralanıyor:

Platin Konsorsiyum Üyeleri:

Astay Gayrimenkul, Artaş İnşaat, Ağaoğlu, Akiş GYO, Çalık Gayrimenkul, DAP Yapı, Doğuş GYO, emlak konut GYO, Eroğlu Gayrimenkul, Halk GYO, Kiptaş, Kuzu Grup, NEF, Sinpaş GYO, Sur Yapı, Tahincioğlu Gayrimenkul, Tekfen Holding, Torunlar GYO, Vakıf GYO,

Altın Konsorsiyum Üyeleri:

Ege Yapı

Gümüş Konsorsiyum Üyeleri:

Akzirve, DKY İnşaat, Ortadoğu Grup, Özak GYO, Piyalepaşa İstanbul, İntaya-EYG-İntes

Bronz Konsorsiyum Üyeleri:

Akkuş Gayrimenkul, AND Gayrimenkul, Bak Yapı, Kiler GYO, Mar Yapı, 24 Gayrimenkul

http://www.yapi.com.tr/haberler/meclisin-onarimi-alti-ayda-bitecek_150261.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!