Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mera Arazisi Maden Şirketine Verildi

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesindeki mera arazisi, maden şirketine verildi. Geçimini manda ve büyükbaş hayvancılıkla sağlayan yurttaşlar ekonomik zorluklarla karşı karşıya.

yapi.com.tr
Mera Arazisi Maden Şirketine Verildi

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesindeki dört köy ve bir kasabanın ortak kullandığı, 2016 yılında tescil edilen mera arazisi, “Mera sıfatından çıkmasında sakınca yoktur” denilerek maden şirketine verildi.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; yıllar önce yeraltı sularının sondajlanmasıyla birlikte taşıma suyla tarım yapılan bölgede bu sefer de hayvancılık risk altında. Geçiminin çoğunu özellikle manda ve büyükbaş hayvancılıkla sağlayan yurttaşlar, 20 bin metrekare alanı etkileyecek çalışmaların hayata geçirilmesi durumunda ekmeğinden olacak.

Mandaların merada olması gerektiğini söyleyen CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, “Yem fiyatları zaten artmış durumda, mera ellerinden alınırsa yurttaş iş yapamaz hale gelecek.” dedi. 

Bölgede içme suyunun karşılanması için belediye tarafından sondaj çalışması yapıldığını belirten Köksal, “Yeraltı kaynaklarını bu şekilde tükettiler. Akabinde iş sondajla kalmadı, bu sefer de merayı istediler.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mera-arazisi-maden-sirketine-verildi_190816.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!