Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mermercinin Yüzünü Trump Güldürdü

ABD başkanı Trump'ın, inşaat yatırımlarına ağırlık vereceğini açıklaması Türk mermer ve maden ihracatçısını sevindirdi. Sektör Amerika'ya yapılan ihracatını yüzde 51 artırdı.

yapi.com.tr
Mermercinin Yüzünü Trump Güldürdü

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Selçuk Çevik, 4–7 Nisan tarihleri arasında ABD'nin Orlando şehrinde, düzenlenen Coverings Fuarı'nda 80'e yakın Türk firmasıyla katıldıklarını söyledi.

Sektör olarak Amerika'nın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Çevik, "Geçtiğimiz sene Ocak ve Şubat ayı maden ve türevleri satışımız Amerika'ya 49 milyon dolar iken bu sene yüzde 51 artışla bu rakam 75 milyon dolara çıktı. Bu rakamın yüzde 50'sini mermer ve traverten oluşturuyor" dedi.

Çevik ihracattaki artışa ilişkin şunları söyledi: "Mermer ve traverten ihracatındaki yükseliş havanın iyileşmesi ile önümüzdeki aylarda çok daha iyi olacak. Özellikle Amerika'ya ihracat yapan kesilmiş mermer ve traverten üreticisi firmaların bu sene hedeflerini yüksek tutmasında fayda var. ABD Başkanının Meksika'ya yaklaşımı, uygulayacağı yaptırımlar, Amerika pazarında iyi yer eden Meksika traverteninin maliyetlerini yükselterek pazar payını azaltacaktır. Ayrıca Amerika'da havalimanlarını yenileyeceğini belirten Başkan Trump, ABD'de inşaat akımını tekrar başlatacak gibi görünüyor.''

 

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/mermercinin-yuzunu-trump-guldurdu_157696.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!