Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

PETRA ile 25 Yıldır Sağlıklı Zeminlerde Mutlu Adımlar

Teknik özellikler ve çevreye saygı konusunda yüksek kaliteli zemin malzemelerini bünyesinde bir araya getiren PETRA The Flooring Co. kuruluşunun 25. yılını kutluyor. Firmanın çözüm ortağı olduğu projelerin kullanıcıları, 1993 yılından beri sağlıklı zeminlerde mutlu adımlar atıyor.

yapi.com.tr
PETRA ile 25 Yıldır Sağlıklı Zeminlerde Mutlu Adımlar

PETRA The Flooring Co., 25. yaşını Sarıyer’deki showroom’unda 27 Eylül Perşembe günü düzenlediği davetle kutladı. Türkiye mimarlık ortamından ve PETRA’nın yurtdışı ortaklarından pek çok ismin katıldığı davette Alim, Cem Sorguç ve Gürhan Bakırküre’nin müzikleri eşliğinde keyifli bir akşam yaşandı. TEPTA’nın aydınlatmalarıyla renklenen PETRA Showroom’daki davete katılanlar, Urban Atölye’nin mekana özel yerleştirmelerini de görme şansı yakaladı.

Kaliteli zemin malzemelerini sayısız ihtiyaca uygun renk ve desenle müşterilerine sunan PETRA The Flooring Co., 2018 yılında 25 yaşına bastı. Firma, kurulduğu yıl olan 1993’ten bu yana Türkiye’de gerçekleştirilen nitelikli kurumsal projelerin birçoğunda yer aldı. Zemin kaplaması sektörünün dünya çapında ayrıcalıklı markaları, PETRA temsilciliği sayesinde seçkin mimari projelerde ve toplam 6 milyon metrekarelik alanda kullanıldı.

Türkiye mimarlık kültürünün destekçisi

Türkiye mimarlık ortamının kültürel faaliyetlerine katkıda bulunmayı öncelikli görevlerinden biri olarak benimseyen PETRA, bugüne kadar pek çok mimarlık kuruluşunun, mimarın ve mimarlık öğrencisinin de destekçisi oldu.

3. İstanbul Tasarım Bienali’nin destekçi kuruluşları arasında yer alan PETRA, Yaratıcı Mahalleler Programı kapsamında “Sarıyer’de bir hatırlatıcı: Renk” atölyesini düzenleyerek, Sarıyerliler ile İstanbul’un dört bir yanından mimarlık ve tasarım öğrencilerini bir araya getirdi. Atölye boyunca semtin hafızasındaki renkleri keşfeden semt sakinleri ve öğrenciler, hazırladıkları kartela çalışmalarını PETRA Showroom’da sergiledi.

Temsilcisi olduğu Milliken ile her sene Türkiye’den mimarları Clerkenwell Tasarım Haftası’nda ağırlayan PETRA, böylece İngiltere ve Türkiye tasarım ortamları arasında bir köprü kurdu. Son bir senedir Türkiye’nin önemli mimarlık yayınlarından Mimarizm.com’un Çat Kapı bölümünün sponsorluğunu üstlenerek, ülkemizden birçok mimarlık ve tasarım ofisinin geniş kitlelerce duyulmasını ve çalışmalarını paylaşmasını sağladı.

Tüm bunlara ek olarak, bugüne kadar aralarında İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve Mimarlar Derneği 1927'nin de bulunduğu mimarlık kuruluşlarının düzenlediği öğrenci proje yarışmalarına, toplantı ve kutlamalara destekçi oldu, ev sahipliği yaptı. 

Tasarımcılarla işbirliği yapan marka

Mimarlara yönelik kültürel faaliyetlerin yanısıra PETRA, mimarlık tarihi ve kuramını hatırlatan tasarım çalışmalarıyla da bu alana verdiği önemi ortaya koyuyor.

3. İstanbul Tasarım Bienali Yaratıcı Mahalleler Programı kapsamında hazırlandığından beri PETRA The Flooring Co.’nun bahçesinde sergilenen AlveTot ve Arilite yerleştirmeleri, Nilüfer Kozikoğlu’nun liderliğindeki Urban Atölye tarafından hazırlandı. Pomza ve çimento malzemelerinin potansiyellerini araştıran kentsel peyzaj öğeleri olarak tanımlanabilecek çalışmalar, zaman içinde mekan ve bölgeyle ilişkilenip çevresiyle ve kullanıcısıyla bağ kurdu.

PETRA, 2016 yılında Mimarlık Günü’nü tasarımcı ve sanatçı Ekin Büyükşahin’e (Ekinakis) sipariş ettiği “Modernist Mimarlar” çizim ve bardak altlığı serisiyle kutladı. Le Corbusier, Mies Van Der Rohe, Frank Lloyd Wright ve Walter Gropius'un en bilinen yapılarıyla birlikte resmedildiği seri, mimarlık ortamında ilgi ve takdirle karşılandı. 2017 yılının Mimarlar Günü için ise ZEK Tasarım kurucusu, mimar ve tasarımcı Zekiye Nazlı ile birlikte çalışan PETRA, Le Corbusier’nin ünlü Modulor figürünün mimarlara yakışır bir hediye objesine dönüştürülmesini sağladı.

PETRA, 25. yılını kutlarken kullandığı tüm hediye ve grafik tasarım materyallerini ise başarılı çizimleriyle birçok farklı projeye imza atan mimar ve illüstratör Deniz Yıldırım’ın ortaklığında hazırladı.

Sürdürülebilirlik ve çevreyi önemseyen yaklaşım

Bünyesindeki markaların çevreye ve insana faydalı olmasını temel ilke olarak benimseyen PETRA, sürdürülebilirliğe verdiği önemi ticari faaliyetlerinin yanısıra desteklediği kuruluşlarla da kanıtladı.

2010 yılından bu yana Dünya Yeşil Binalar Konseyi’nin (World Green Building Council - WGBC) tam üyesi olan PETRA, Türkiye’de ise Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) üyesi. Daha önce ÇEDBİK Bilgilendirme Günleri kapsamında, yeşil mimarlığın toplumsal dönüşüm sürecindeki önemine dikkat çeken bir konferans düzenleyen firma, 2013 yılında 2. Uluslararası Yeşil Binalar Konferans Komitesi’nde aktif yer aldı.

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin gönüllü çabalarıyla 10 yılı aşkın süredir gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”ne ilk yıllarından beri festival dostu olarak destek veren PETRA, çok sayıda yönetmenin belgesel filmleri ile çevre ve sürüdürülebilirlik üzerine hikayelerin görünür kılınmasına ve yayılmasına katkıda bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/petra-ile-25-yildir-saglikli-zeminlerde-mutlu-adimlar_168049.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!