Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sedef ve Kaşık Adalarının SİT Statüsü Değişti

Doğası ve ormanlarıyla İstanbul'un en güzel köşelerinden Sedef Adası ve Kaşık Adası'yla ilgili "kontrollü kullanım" kararı çıktı.

yapi.com.tr
Sedef ve Kaşık Adalarının SİT Statüsü Değişti

Eşsiz doğası ve ormanlarıyla İstanbul’un gözde yerleşim yerlerinden Sedef Adası ve Kaşık Adası’nın imar planlarını etkileyebilecek kararlar peş peşe gelmeye başladı.

Sözcü’de yer alan habere göre;30 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı Cumhurbaşkanı Kararı’yla Sedef ve Kaşık adalarının bazı kısımları “Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edildi. İlgili Cumhurbaşkanı Kararı 1 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu karardan 18 gün sonra bugünkü Resmi Gazete’de aynı iki adayla ilgili bir karar daha yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda her iki adayla ilgili yeni kararlar duyuruldu.

İlana göre hem Sedef Adası hem Kaşık Adası’ndaki bazı alanların “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildiği kaydedildi. Bu kararın 2 Eylül 2021 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imzalandığı anlaşıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sedef-ve-kasik-adalarinin-sit-statusu-degisti_187593.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!