Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şirket Köylünün Suyunu Kullandı, Köylü Susuz Kaldı

Uşak’ta yüksek hızlı tren hattı inşaatını sürdüren şirket, Eşme’nin Güney Köyü’nde sulama göledindeki suyu kullandı, köylüyü susuz bıraktı.

yapi.com.tr
Şirket Köylünün Suyunu Kullandı, Köylü Susuz Kaldı

Uşak'ta hızlı tren hattı inşaatını yürüten firma Eşme'nin Güney köyünde üreticilerinin suyunu kullanması sonrası köylünün susuz kalması tepkilere neden oldu. Köylünün ürünlerini ve hayvanların sulamak için kullandığı göletteki suyu şantiyede kullanan firma, köylüyü susuz bıraktı. İsyan eden vatandaşlar şantiyedeki patlamaların ürünleri etkilediğini ayrıca firmanın gelişi güzel atıklarla doğayı kirlettiğini savundu.

Sözcü’den Selami Aydın’ın haberine göre; mağdur olduklarını belirten Güney köylüleri patlamalar nedeniyle can güvenliklerinin de kalmadığını belirterek, “Suyumuzu kullandılar ürünlere su kalmadı. Biz buradaki yatırıma karşı değiliz. Biz burada çiftçilik yapıyoruz bunun için suya ihtiyacımız var sadece bizim suyumuzun değil de başka alternatiflerin değerlendirilmesini istiyoruz. Köyümüzde yaklaşık 300 tane koyunumuz, 100 tane büyükbaşımız var. Bu derelerden su içiyorlar. Şirket önce bu beton kalıntılarını sağa sola dökmeye başladı. Bir çözüm bulun diyerek uyardık. Buldukları çözüm kalıntıları dereye dökmek oldu. Şimdi deremiz mahvoldu. Beton kamyonları yıkanırken kullanılan su dereye karışıyor. Artık bu suyu ne hayvan içebilir ne de ürünlerde kullanılabilir.” ifadelerini kullandı.

Bölgede inceleme yapan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise “Şirketin göleti kullanması susuzluk sorununa yol açtı. İş makineleri yolları çökertti. Şantiyedeki patlamalar köyün havasını değiştirdi, toz bulutları ürünlerin üzerine çöktü gelişimlerini engelledi. Hızlı tren yapılmak zorunda, hepimiz istiyoruz. Ancak siz kendi işinizi görürken köylünün ihtiyacı olan sulamada kullandığı ekimde kullandığı suyu tüketmeyin diyoruz.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sirket-koylunun-suyunu-kullandi-koylu-susuz-kaldi_185526.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!