Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarihi Surlardaki Tahribatın Peşine Düştü

Sultanahmet'te 2 bin yıllık surları, garaj yapmak için delen otel inşaatına soruşturma başlatıldı.

yapi.com.tr
Tarihi Surlardaki Tahribatın Peşine Düştü Foto: Taraf Gazetesi

Taraf Gazetesi'nden Ayfer Çalıkıran'ın haberine göre, İstanbul Sultanahmet’te “ihya” projesi adı altında özel bir firmanın otel inşaatı için tarihi surların delinerek otele araç giriş kapısı yapılması, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nı harekete geçirdi. İnşaatta surlara verilen tahribat üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Savcılık, otel inşaatının sahiplerinin yine Sultanahmet’te bulunan otellerinde 6.5 metre olması gereken bina yüksekliğinin kat çıkılarak 18 metreye yükseltilmesi hakkında da soruşturma başlattı.

İnşaat izni yoktu

Fatih ilçesi Sultanahmet Mahallesi Oyuncu Çıkmazı Sokak’ta Fatih Belediyesi imar planlarında park alanı olarak görünen 80 ada 13 parsel alanda yaklaşık iki yıldır inşaat çalışması yapılıyordu. İmar planlarında park alanı olarak görünen şahsa ait arsa, 2011 yılında Sultanahmet’teki otelin sahipleri tarafından satın alındı. Ancak alanın inşaat izni bulunmuyordu. Bunun üzerine arsayı satın alan firma, inşaat yapabilmek için “tarihî yapıları ihya kararı”na dayanarak 1900’lü yıllara ait bir fotoğrafla söz konusu yerde bir yapılaşma olduğunu öne sürdü. Ve “ihya” projesi için belediyeye başvuruda bulundu. İstanbul 4 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunulan fotoğraf 28.02.2012 gün ve 4426 sayılı kararıyla onaylandı ve inşaat yapımının önü açıldı. Söz konusu inşaat hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihi-surlardaki-tahribatin-pesine-dustu_121559.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!