Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

UNESCO’ya Sur ve Dicle için Açık Mektup

Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, Sur ve Dicle Vadisi’nin çatışma ortamının başlamasıyla birlikte hasar gördüğünü ve bölgede yapılan yıkımları da hatırlatarak kentin dokusunun bozulmaya çalışıldığını, UNESCO’nun ise buna sessiz kaldığını belirterek eleştirdi.

yapi.com.tr
UNESCO’ya Sur ve Dicle için Açık Mektup

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, mimarlar kamuoyuna açıkladıkları mektupla UNESCO’ya, “Ses verin” diyerek çağrıda bulundu. Söz konusu alanlardan Hevsel Bahçeleri ve surlar UNESCO’nun ‘Dünya Kültür Mirası’ listesinde yer alan yapılardan.

“UNESCO’ya açık mektup” adıyla paylaşılan mektubu Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Eş Başkanı Şerefhan Aydın basınla paylaştı. Paylaşılan mektuba ilişkin Aydın, “Bu mektup halklarda yaratmış olduğunuz umuda ve suskunluğunuza karşı bir haykırıştır… Surlarımızı ve Hevsel Bahçelerimizi, Dünya Miras Komitenizin rutin olarak 2 yılda bir güncelleyip yayımladığı ve bir süre sonra yayınlayacağı “Tehlike Altındaki Dünya Kültür Mirası Listesi’nde” görmek istemiyorsanız ve bir dönem sonra da Dünya Miras Listesi’nden çıkarmak istemiyorsanız ses verin” ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/unescoya-sur-ve-dicle-icin-acik-mektup_156569.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!