Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Vali Konağının Peyzajına 25 Milyon Harcandı

Önceki Adana Valisi, 15 milyon TL’ye barajın kenarına, ormanın ortasına villa yaptırdı. Yeni Vali ise villanın çevre düzenlemesi ve peyzajı için 25 milyon TL harcadı.

yapi.com.tr
Vali Konağının Peyzajına 25 Milyon Harcandı (Fotoğraf: BirGün)

Şu anda İzmir Valisi olan Süleyman Elban, 10 Haziran 2020 ile 15 Ağustos 2023 tarihleri arasında Adana Valisi olarak görev yaptığı dönemde valilik için bir villa inşa edilmesine karar verdi. 18 Ağustos 2022’de “Adana Vali Konağı Yapım İşi” adı altında düzenlenen ihaleyle villanın inşaatı için 15 milyon TL harcandı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; villanın inşa edileceği alan olarak ise imar planı bile olmayan Seyhan Barajı’nın kıyısındaki 10 bin metrekarelik ormanlık alan seçildi. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kullanılan arazi, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından Adana Valiliği’ne tahsis edildi.

Lüks villayı inşa ettiren Süleyman Elban’ın İzmir Valisi olarak atanmasının ardından yeni Adana Valisi Yavuz Selim Köşger villaya taşındı. Köşger’in 31 Ocak 2024’te düzenlediği ihaleyle, 15 milyon TL’ye inşa edilen “valilik sarayının” çevre düzenlemesi ve peyzaj uygulaması için 25 milyon TL daha harcandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vali-konaginin-peyzajina-25-milyon-harcandi_204726.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!