Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeşil Alana Jurassic Park Sevdası

Adana’da bulunan 30 bin metrekarelik park alanı, CHP’li Çukurova Belediyesi tarafından “Jurassic Park” olarak işletilmesi için özel bir şirkete devredildi.

yapi.com.tr
1 Yeşil Alana Jurassic Park Sevdası

Adana’nın Merkez Çukurova ilçesi Yüzüncüyıl Mahallesi’nin girişinde bulunan Doğal Park-2’nin 30 bin metrekarelik kısmı, Çukurova Belediyesi tarafından “Jurassic Park” olarak işletilmek üzere 15 yıllığına özel bir şirkete verildi. Çukurova ilçesinde kuş sesinin duyulabildiği, yüzlerce hayvana ev sahipliği yapan, vatandaşların dinlenebildiği nadir yeşil alanlardan olan parkın yarısından fazla kısmı dikenli tellerle çevrilmiş durumda. Yer yer betonların döküldüğü park şantiye alanını andırıyor. Evrensel'in haberine göre, parkta bu şartlarda yürüyüş yapmaya devam eden vatandaşlar ise tepkili.

Mahalle halkına sorulmadan projenin başlatıldığını söyleyen Emekli Orman Mühendisi Mehmet Bekar, “Halktan isteyen olmadığına göre isteyen kim?” diye sordu. Parkı kendisi gibi emeklilerin dinlenmek ve spor yapmak için kullandığını ifade eden Bekar, “Neden bizim kullandığımız yeşil alana park yapıyorsun?” dedi.

Adana boşaldı, inşaat başladı

Mahalle sakinlerinden Nurcan Bozdemir, “Park tellerle çevrildi yürüyüş alanımız kısıtlandı” dedi. Çalışmanın yaz ayına denk getirildiğini dile getiren Bozdemir, “Bu mevsimde herkes yaylada, denizde. Ben de bir hafta yoktum. Döndüğümde parkı bu halde buldum” dedi.

Öte yandan projenin durdurularak vatandaşlara geri verilmesini talep eden mahalle sakinleri imza kampanyası başlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yesil-alana-jurassic-park-sevdasi_132767.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • adana da yermi kalmamış milletin gezdiği park çevrilip paralı giriş yapılacak... milli hazinemiz böyle şeyler için kullanılmamalı... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!