Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Yol Kavgası" Tüm İspanya'ya Yayıldı!

İspanya'nın Burgos kentinde yol genişletme projesine karşı çıkan semt sakinlerinin 7. gününe giren tepkisi İspanya geneline yayıldı.

yapı.com.tr/AA
"Yol Kavgası" Tüm İspanya'ya Yayıldı!

İspanya'nın Burgos kentinin Gamonal Mahallesinde 'Vitoria'' adlı önemli bir caddeyi bulvar haline getirmeye yönelik belediyenin başlattığı projeye tepkiler devam ediyor.

Burgos Belediye Başkanı, protestocuları sakinleştirmek için projeye 15 gün ara verileceğini ve bu sırada müzakere başlatılacağını duyursa da gösteriler sürüyor.  

İspanya'da ekonomik krizin etkisiyle ortaya çıkan sistem karşıtı grupların çağrısıyla dün akşam İspanya'daki 47 şehirde ''Hepimiz Gamonalıyız'' başlığı altında gösteriler düzenlendi.

Madrid'deki Sol Meydanı'nda toplanan yaklaşık 400 kadar gencin Burgos'taki protestolara destek gösterileri olaylı sonuçlandı. 5'i polis 11 kişinin yaralandığı olaylar sonrasında 3'ü reşit olmayan toplam 14 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Aşırı sol gruplara bağlı olduğu söylenen protestocu gençlerin, trafiği kesip yollardaki çöp bidonlarını ateşe vererek, polise taş attığı ve çevreye zarar verdiği bildirildi.

Burgos'ta 8 milyon avro tutarındaki yol genişletme projesi kapsamında yol atına büyük bir otopark yapılması planlanırken, bu projeye karşı çıkanların protestolarının arkasında ''projeye ilişkin şüpheler, ekonomik krizin yaşandığı ve Burgos Belediyesi'nin 135 milyon avro borcu olduğu bir dönemde böyle yüksek maliyetli bir projeye gerek olmadığı, belediyenin çalışmalarından memnunsuzluk ve semt sakinlerinin araçlarını bırakmak için para ödeyecek olmaları'' gibi sebepler olduğu belirtiliyor.  

Burgos'da bu zamana kadar yapılan gösterilerde 21 kişi yaralanırken, 46 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 5'i hakkında tutuklama kararı verilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yol-kavgasi-tum-ispanyaya-yayildi_115990.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!