Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yurt için Bağışlanan Araziyi Ticarethaneye Çevirdiler

Ankara’nın Kalecik ilçesinde hayırsever Orhan Kalkan’ın kız öğrencilerin okuması için yurt olması şartıyla bağışladığı arsada yapılan 8 katlı yurt binası, öğrenci sayısının yetersiz olduğu gerekçesi ile öğretmenevine dönüştürüldü.

yapi.com.tr
Yurt için Bağışlanan Araziyi Ticarethaneye Çevirdiler

Ankara'nın Kalecik ilçesinde emekli bürokrat ve akademisyen Orhan Kalkan, babadan kalma ev ve arsasını ilçeye kız öğrenci yurdu yapılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladı. Şartlı bağış tapuya ‘Ramise-Orhan Kalkan Ortaöğretim Öğrenci Yurdu' unvanı ile kayıt edildi.

Sözcü’den Selami Aydın’ın haberine göre; 2016 yılında faaliyete geçen 8 katlı ve 121 öğrenci kapasiteli bina, bir süre yurt olarak kullanıldı. Fakat birkaç ay önce öğrenci sayısının yetersiz olduğu öne sürülerek ilçe milli eğitim müdürlüğü kararı ve kaymakamlık onayıyla öğretmenevine dönüştürüldü. Yurtta kalan kız öğrenciler ise Kalecik'teki fen lisesi yurduna gönderildi.

Ev ve arsasını bağışlayan hayırsever, binanın inşası sırasında da desteğini esirgemedi. Her odasında tuvalet ve banyosunun bulunduğu yurt, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyordu.

Örnek gösterilen tesiste doğalgaz ısıtma sistemi, içinde kurutma ve ütü makineleri yer alan geniş bir çamaşırhane, etüt odaları, revir, turizm kütüphanesi ve aktivite salonları yer alıyordu. Öğretmenevine çevrilmesi kararının ardından ise binada tadilat yapıldı.

Bazı bölümleri değiştirildi. Tapuda şerh bulunmasına rağmen yapılan değişikliğe ilişkin ne hayırseverin ne de protokolün diğer muhatabı Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı alınmadı.

“Çocuklar okusun diye bağış yaptık. Ticarethane olsun istemedik.” diyen hayırsever Orhan Kalkan, “Yurdun bağış amacına ve tapu kaydına aykırı olarak kullanılmasının hukuken mümkün olmadığı hususu, avukatım tarafından kaymakamlığa ihtaren bildirilmiştir.” dedi. Diğer yandan, Milli Eğitim Bakanının da olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlattığı öğrenildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yurt-icin-bagislanan-araziyi-ticarethaneye-cevirdiler_197689.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!